Terug naar huis « Hol   » Weerstand

donderdag 21 december 2006 - 20:55
Vrijwillig

Vijf werknemers van ons team kregen vorige week een extraatje, in de vorm van een enorm boeket en cadeaubonnen. Totale waarde vermoedelijk €65.
De vorm en bestemming van dergelijke presentjes worden door de afzonderlijke subteams vastgesteld. In de hele organisatie zal, denk ik, gemiddeld 5% van de in totaal 3000 werknemers (zowel vaste medewerkers als vrijwilligers) een vergelijkbare attentie ontvangen.

Alle - ongeveer tachtig - vrijwilligers van de totale organisatie kregen met Sinterklaas een zogenaamde ‘Haagsche Kakker’. Prijs: €9,95

Alle werknemers hebben de afgelopen week bovendien een kerstpakket gekregen. Waarde ca. €30.

Totaal is er rond de decemberfeestdagen dus ongeveer een ton aan extraatjes uitgegeven.
Dat zijn drie goedbetaalde werknemers die in dienst zouden kunnen blijven.
Drie werknemers die nu worden wegbezuinigd.

Ik was heel blij met mijn cadeaubonnen. Iets minder met het boeket: dat was mij te groot, te opzichtig en te zeer in de rui. Chrysantenblaadjes, vlekkend leliestuifmeel en beglitterd gipskruid. Maar ik was vooral erg blij met de eer, dankbaar voor de dankbaarheid die me is betoond.
Ik was heel blij met mijn Haagsche Kakker. Mijn middelbare school zat vlak bij de Reinkenstraat. Eens liep ik binnen bij Hans en Frans voor een eierkoek (man, wat maakten die een goede eierkoeken). Ik mocht een stukje Haagsche Kakker proeven en nam me onmiddellijk voor: ooit, als ik Heel Rijk ben, koop ik er één, helemaal voor mezelf. Vijftien jaar later heb ik er nu één gekregen. Helemaal voor mezelf, maar vanwege de grootte toch maar gedeeld met mijn ouders.
Ik ben niet zo blij met het kerstpakket. Het is geen echt pakket. Het is ook niet echt een concreet cadeautje. Het is een gids, waaruit je zelf iets mag kiezen, iets wat je zelf nooit zou aanschaffen en waarschijnlijk nooit zult gebruiken. Ik kan heel overmoedig zijn en kiezen voor ‘IJskoud ontspannen in Snowworld’. Een uur toegang voor twee personen, inclusief materiaalhuur - Jeuheu!

Het is mooi allemaal.
Maar ik zie liever de toekomst van ons team verzekerd. Daar lever ik graag al mijn extraatjes voor in.

En u? Zou u uw kerstpakket inleveren als u daarmee een collega zou kunnen behouden?


Dat hangt er natuurlijk vanaf.

Wélke collega en wat voor soort kerstpakket...

Vorig jaar kreeg ik een pannenkoekenkerstpakket! :)
Juud - 22 december 2006 - 01:47

Dat is toch wel heel erg raar...moeten bezuinigen en dan voor zulke bedragen cadeautjes gaan uitdelen...

...trouwens, zo'n Haagse kakker, dat is dus eigenlijk gewoon een Twentse krentenwegge :-)
Jenny (URL) - 22 december 2006 - 13:24

Gij zijt een vrouw naar mijn *uh* voor mijn team :-)
JoG (URL) - 22 december 2006 - 19:16

Subiet! Mijn club heeft tien procent eruit gegooid dit jaar. De reorganisatie kostte mij ook mijn mooie en gewaardeerde baan. Maar het kerstpakket-thema is 'Teamwork!'.

Maar geniet kan ik nog; zo ook van dit weblog. Dank en tot ziens.
Ina (URL) - 25 december 2006 - 08:35

Of ik dat had gedaan, weet ik niet. Meestal is een personeelsprobleem namelijk structureel en een kerstpakket is dat, althans bij ons, niet altijd.

Overigens doneer ik mijn kerstpakket volgend jaar aan het Leger des Heils. De doos bevat altijd weer zoveel teleurstelling en dingen die je toch niet eet c.q. lust, dat ik liever zie dat iemand anders er gelukkig van wordt.
Wiro (URL) - 26 december 2006 - 10:24

Kerstpakketten zijn voor de werkgever volledig aftrekbaar van de belasting. Het is dus niet zo dat je collega's van datzelfde geld behouden kunnen blijven, zo werkt het niet.
Aljo - 12 januari 2007 - 15:48

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.