Terug naar huis « Fzw = m * g   » Wie schoon wil zijn..…

maandag 12 februari 2007 - 13:12
Hulpverlening

Ik heb een nieuwe psycholoog. Toen ik hem de eerste keer belde om een afspraak te maken schrok ik onmiddellijk terug. Hij klonk als iemand uit de jaren twintig, zó ouderwets en geaffecteerd. Polygoon-journaal-stem.
Hij moest knoertoud zijn, vèr voorbij de pensioengerechtigde leeftijd. Hij zou niets van me begrijpen, hij zou me zwijgend en dom aanstaren en kribbige vragen stellen. En anders was het een stijve, emotioneel geconstipeerde en seksueel gestoorde man met wie ik niet in één ruimte zou durven zijn.
Nee, dit werd niets.

Ik wachtte een halve week en mailde hem toen dat ik ziek was. Dat was ook zo, maar het kwam in dit geval heel goed uit. Ik schreef dat ik een schub had, dat die soms weken duren, dat ik wel contact zou opnemen als ik me wat beter voelde.
Zo. Klaar. Net op tijd.

Maar zo makkelijk kwam ik niet van hem af.
Hij mailde terug, dat hij ook bij mij kon langskomen, dat hij benieuwd was naar de aard van de 'angststoornis', waarover ik het door de telefoon had gehad, of ik hem wat meer kon vertellen.
Oh. Nou ja, vooruit dan maar.

Ik schreef een mini-biografie, hij reageerde verschrikt, bezorgd en enthousiast (ja, dat kan samengaan en het was in dit geval een zeer toepasselijke reactie) en ik maakte een nieuwe afspraak, voor een zaterdagochtend.
Hij kon alleen 's avonds of op zaterdag, want doordeweeks werkte hij in een centrum voor GGZ. Dat viel alweer mee: dan was hij dus niet oud, en hij had in elk geval voldoende betrouwbare referenties. Hij was hooguit een workaholic.

Hij bleek aardig en veel jonger dan verwacht. Het klikte, hij luisterde en hij begreep me.

Afgelopen zaterdag ging ik voor de tweede keer. Op een zijweg van een dwarsstraat spraken we over de slechte invloed die warmte op MS heeft, en de mogelijkheid van door de sociale dienst gesubsidieerde airconditioning.
Dat hij nog beter luisterde en nog meer begaan was dan ik al dacht bleek toen ik vanochtend een mail van hem kreeg:
‘Ik wil, zittend op mijn werk, wel nog even benadrukken dat het mij noodzakelijk lijkt, omwille van je fysieke conditie, dat je snel de administratieve rompslomp in gang zet om een airco te bemachtigen.’

Ik geloof eigenlijk dat ik een hele goede therapeut heb getroffen.


Echt superfijn voor je schat!!
Juud - 12 februari 2007 - 23:59

gefeliciteerd!
roosje - 13 februari 2007 - 18:57

Doen die airco! Aan zo'n vent heb je nog eens wat!
Sabine - 14 februari 2007 - 10:59

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.