Terug naar huis « Money money money..   » Gelukkig Nieuwjaar

maandag 31 december 2001 - 17:37
Verandering

Er is iets gaande.
Ik kan het niet plaatsen; maar er broeit iets. Een kentering.

Ik dacht dat het aan die anderen lag; dat zij de kip waren waaruit mijn twijfels waren geboren. Dat ik door het stoppen van Zidouta als weblog aan het denken ben gezet. Dat het stoppen van Hinke die gedachtes alleen maar versterkten, bevestigden. Of dat ik gewoon met de verkeerde mensen en op het verkeerde tijdstip icq-de.
Nu vraag ik me af: misschien was het gerommel, het geratel er al. Is slechts de aard ervan me pas duidelijk geworden door deze logstops; lag de grootste schok niet in het verdwijnen van die logs, maar meer in het vormkrijgen van mijn al aanwezige, maar onduidbare gevoel.

Het is een lastig begrip: projectie. Wat was er al, wat zijn mijn gedachtes, wat die van een ander? Wat gebeurt er werkelijk, en wat meen ik te zien?
Toen mijn moeder van mij zwanger was zag ze overal op straat zwangere vrouwen. Terwijl ik toch niet kan zeggen dat Den Haag nu bevolkt is met louter 24-jarigen. Haar blik was gespitst op het beeld van zwangere vrouwen; en zo ook is nu mijn blik gespitst op verandering. Op een gevoel van: het moet anders.
Het moet ook anders. F5 mijn leven, mijn leven zoals het was. F5 mijn gedrag, mijn handelen, mijn denken, mijn ik, mijn schrijven, mijn alles.

Het kan ook de jaarwisseling zijn. Een soort fin-de-sièclegevoel, dat volgende week voorbij is.
Het einde ter tijden is nabij; het einde der tijden zoals ik die ken. Maar volgende week blijkt alles nog hetzelfde; is er van broeien geen sprake; van een kentering al helemaal niet.

Maar toch. Er is iets gaande. En niet alleen bij mij..


Zeg eens, bij wie nog meer dan?
Rolandow () (URL) - 31 december 2001 - 18:51

Bij mij bijvoorbeeld Rolandow ...
dazz () (URL) - 31 december 2001 - 19:02

Alsof de één-en-twintigste eeuw nu pas gaat beginnen... En dit afgelopen jaar dus in de startblokken heeft doorgebracht. Maar nu al F5-en is wellicht nog wat vroeg. Hoe lang bestaat het internet nu helemaal? (En volgens Webwereld is nu al 5 procent van het web onvindbaar oftewel 100 miljoen adressen. Tijd voor Web Spoorloos wellicht? Niet refreshen maar recoveren dus! We moeten onze webbertjes koesteren, verplegen en vertroetelen!
carin - 31 december 2001 - 20:45

antwoord uit een chinees forum:

it's the lunar cycle...
we're unconsciously preparing for
a huge fight between Water and Fire
in the upcoming year of the Black Horse
so find your piece of wood to cling to !
J (URL) - 31 december 2001 - 21:47

Ik log nu zo'n anderhalf jaar. Elke maand denk ik wel eens 'Ik ga het helemaal anders doen, of stoppen voor mijn part'. Ik doe het niet, en eigenlijk vind ik het wel best zo. Hetzelfde geldt een beetje voor mijn leven. Goede voornemens, drang naar andere dingen. Ik heb ze bijna elke dag, maar uiteindelijk voer ik ze nooit uit. Nooit, omdat er eigenlijk weinig reden tot klagen is over de huidige situatie.

Saai, maar ach, zo gaat dat nu eenmaal bij mij.

Houd moed.
Martijn (URL) - 01 januari 2002 - 16:59

mmm comment bij 30 jul deed moeilijk. Even een onschuldig testje hier.
Chris - 30 juli 2002 - 15:54

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.