Terug naar huis « Kwijt   » Wat anders

maandag 05 november 2007 - 20:01
Promotie

Beste Dominee Puck, schreef de - mij duidelijk onbekende - organist.

Heh. Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen misschien.
En dan nog. Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen, staat het hele christendom zozeer op zijn kop dat ik me afvraag of er van dominees nog wel sprake is.

('When hell freezes over', zeggen de Engelsen. Maar da's me toch iets te wankel, als voorbeeld van totale onmogelijkheid. Eens had ik een poezieboekje, een poezieboekje dat een opleving had rond mijn zestiende. Je doet vreemde dingen in je puberteit. Zoals op mijn zesde, zevende, achtste al mijn juffen en meesters erin moesten staan, zo legde ik het nu ook onder de neus van mijn leraren latijn, wiskunde, nederlands. En natuurkunde. Socially awkward als nerds nou eenmaal zijn plakte hij bij zijn versje geen zoet glitterplaatje, maar een foto van brandend ijs. Tezamen met de tonnen gefrituurd roomijs die ik kookprogramma's voorbij heb zien komen maakt het dat ik een bevroren hel nog niet zo ongeloofwaardig vind. Nog afgezien van het feit dat de binnenste cirkel van de hel volgens Dante uit ijs bestaat.)


Wij noemden dat poesie-album. Ik snap nu pas hoe fout dat woord was.
Pien - 05 november 2007 - 21:39

Dominees zijn heel goed in het verklaren van ongeloofwaardigheden, dus zullen ze ongetwijfeld ook op dit probleem, mocht het zich ooit voordoen, een passend antwoord vinden..
Patrick () - 06 november 2007 - 13:22

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.