Terug naar huis « Zorgelijk   » Potje

vrijdag 17 april 2009 - 11:35
Zorgeloos

Drie gaatjes had ik. Ze zouden zonder verdoving worden geboord en gevuld, kleine gaatjes, ging best, even tanden op elkaar. Als het me te bar werd moest ik mijn hand opsteken, dan zou ze stoppen.

Gaatje één was net te doen. Zonder overleg stak de tandarts over en begon aan gaatje twee. Om daarna zonder aarzeling of hapering door te gaan met gaatje drie. Bij elke boring verstijfde ik meer, tot ik, strak als een plank, praktisch boven de behandelstoel zweefde. Nog even volhouden, bijna klaar.
Ik voelde het gat dieper en dieper, wijder en wijder worden; de pijn breidde zich evenredig uit tot diep in mijn kaak.
'Ik haal hem hier maar gewoon helemaal weg', hoorde ik de tandarts tegen de assistente mompelen.
WTF?! Die gek was verdorie mijn hele vulling aan het wegbikken, zonder verdoving!!
'Je doet het heel knap, echt heel knap', zei ze vol bewondering tegen mij.
Alsof ik een keus had.
Met hetzelfde enthousiasme als waarmee zij in mijn kaak tekeer ging, spoot de boor water in mijn hals en nek. Ik had beide handen nodig om het slabbetje onder mijn kin richting de overstroming te manoeuvreren - in protest een hand opsteken was er helemaal niet bij.

Mijn tandarts had vroeger de gewoonte om haar buste over mijn gezicht te draperen. Tot ze enige jaren geleden een verrekijkertje op haar bril bevestigde en op een meter afstand haar werk deed.
Achteraf gezien is het vanaf dat moment bergafwaarts gegaan.


Angstig als ik al ben voor de tandarts, moet ik er straks toch weer aan geloven.
Ik hoop dat het beter gaat dan bij jou.
mick () (URL) - 17 april 2009 - 16:50

Mijn oude tandarts verdoofde nooit, ook niet voor het uitboren van een oude vulling. Het verbaasde me altijd als ik van bijv. klasgenoten hoorde dat zij verdoofd werden als ze een gaatje hadden. Boren is niet fijn, maar naalden in je tandvlees ook niet bepaald......
Eveline (URL) - 17 april 2009 - 18:35

Nu vraag ik mij af waarom dit stukje 'Zorgeloos' heet. Omdat de tandarts zo zorgeloos te werk gaat? De titel sluit wel mooi aan bij de titel van het vorige stuk, overigens.
Ik hou ook niet van verdoving bij de tandarts, en neem liever het onverdoofde risico. Hangt wel af van de behandeling natuurlijk. Bij het trekken van de verstandskiezen was niet verdoven geen optie ...
BeeDee (URL) - 18 april 2009 - 23:06

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.