Terug naar huis « Pot, ketel...   » Zwaar

dinsdag 03 november 2009 - 06:08
Subluminaal

Films en tv-series van het genre thriller, horror of anderszins 'spannend' hebben er nog weleens een handje van: flitsen van losse beelden, beelden die de suggestie wekken van 'heel eng'. Wie de serie of film in kwestie op band heeft kan, bij vertraagd afspelen, die suggestie nog al eens bevestigd zien: de meest gruwelijke beelden passeren de revue, of in dit geval: het netvlies.
Wie heeft een netvlies nodig als je rechtstreeks de hersenen kunt bereiken. Mijn dromen blijken eenzelfde techniek toe te kunnen passen. Dromen die hun eigen techniek van presenteren voor handen hebben: beeld voor beeld rolt op me af, ontvouwt zich en trekt zich onmiddellijk weer terug als ik het probeer te grijpen. Als een zee met dreigend aanstormende golven, die hun verwoestend werk doen en vervolgens in een schijn van onschuld en kalmte terugkabbelen.
Anders dan de films staan mijn dromen niet op tape, die ik kan pauzeren en vertraagd afspelen, om zodoende aan de beelden te kunnen wennen, er immuun voor te worden. Afgaande op de meer heldere dromen eerder de nacht, met meer verhaallijn, zogezegd, kan ik er wel naar raden. Executies, verkrachtingen, ontvoeringen, gedwongen huwelijken. Oorlogstaferelen.
Alsof de kern nog niet duidelijk genoeg is gaat het breintreiteren ook na ontwaken gewoon door. Beelden blijven flitsen; te kort om te grijpen of begrijpen, lang genoeg om hun indruk achter te laten.

Dromen zouden een verwerking zijn van gebeurtenissen overdag. Allemaal prima, maar het schiet natuurlijk niet op als ik vervolgens een heel uur therapie moet verspillen aan het verwerken van mijn dromen.


Aan het begin van de nacht verwerk je met je dromen de gebeurtenissen van overdag. Als je daarmee klaar bent, geven dromen informatie over je persoonlijkheid.
henk (URL) - 04 november 2009 - 11:54

Gni. Natuurlijk heeft Henk helemaal gelijk en ik durf te wedden dat Puck hier niet haar dromen beschrijft die ze aan het begin van de nacht heeft.
Actiereactie (URL) - 04 november 2009 - 18:59

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.