Terug naar huis « Doodswens   » Leuk man!

woensdag 16 november 2011 - 00:20
Voorstelling

Na uren googlen en geploeg door ontelbare minder en meer obscure kunstsites bel ik dan ten lange leste toch maar mijn vader, met wie ik in een clinch lig (waar hij zelf overigens geen weet van heeft - wat de communicatie nog een stuk gecompliceerder maakt, en mijn demonstratief stilzwijgen onopgemerkt en zinloos).

Ik stel hem mijn vragen, krijg antwoord, van het een komt het ander en voor de zoveelste keer (de man wordt oud) begint hij over mijn voedervoorraden die nog thuis, bij hem, liggen.

'Eet maar op wat je wilt hebben', besluit ik in mijn besluiteloosheid.
'Maar veel is al over datum.'
'Ja, maar dat is relatief. Sommige dingen zijn nog best ok, ook al zijn ze verlopen.'
(Hear, hear - dat zegt degene die houdbaarheidsdata verafgood en ze met een marge van zeker 10% uit de weg gaat).

En dan komt het.
'Ja, maar bij sommige producten gaat het echt mis', peinst hij hardop; 'Dan komen er wormpjes in. Kleine wezentjes'.

Kleine wezentjes.

Hoe kan je nou in wat voor clinch dan ook liggen, met een man die het over 'kleine wezentjes' in het eten heeft...?


Meelmijt is geloof ik dan weer niet iets wat ik persoonlijk onder de kleine wezentjes zou willen scharen.. meer onder 'groot naar' (tenzij je ze extreem uitvergroot, maar dat is dan ook weer niet het soort schoon waardoor je overvallen wilt worden in duizenden en het schijnt dat niet iedereen die schoonheid ook weet te waarderen). Maar goed daarvoor moet je allereerst eten in huis hebben natuurlijk.
Cathy (URL) - 16 november 2011 - 06:42

De zinnen " Eet op, het is goed voor je . Je kunt de extra eiwitten goed gebruiken" zouden een clinch kunnen veroorzaken, maar van 1 kant dus weinig zinvol.
Ron - 16 november 2011 - 10:38

Even een korte pauze op mijn werk: Ik peuzel een Evergreen (original, dus met krenten) en check websites. Jouw blog doet me denken aan een verhaal over C1000 rozijntjes dat ik een tijdje geleden tegenkwam. Een verhaal dat jouw vergoeilijkende 'ach het valt wel mee' woorden goed zou kunnen ontkrachten. Voordat ik daarover een reactie wil schrijven, doe ik natuurlijk eerst een google-onderzoek om te voorkomen dat ik een broodje aap verhaal aanhaal. Al googelend blijk ik toch walgingsgevoeliger te zijn dan ik zelf dacht. De Evergreen gaat in de prullenbak, en de onderbouwing van mijn C1000-rozijnen opmerking zal er niet komen. Dus of het een broodje aap verhaal is.....?
mrtj - 16 november 2011 - 14:47

Ik vind het wat ongepast om nu een evergreen weg te gooien die ik ook dagelijks nuttig btw terwijl die wel goed afgesloten verpakt zitten, tenzij het is om een muesli/rozijnen open te maken die veel lekkerder zijn.
Ron - 16 november 2011 - 17:36

* stoethaspel ziet een markt voor grammatica cursussen t.b.v.de reaguurders op Puckspodium, en dus een inkomstenbron die over-datum-voedsel geheel onnodig maakt. *
stoethaspel () - 19 november 2011 - 12:01

*ron ziet stoethaspels post en voelt zich niet aangesproken of weet iig niet of hij dat moet zijn.
Ron - 19 november 2011 - 19:12

Waarde Stoet, wanneer u nu eens uw eigen spelling ging uitdagen door middel van het schrijven van een log dan kunt u ons daarmee scherp houden. Mocht u liever een kek aanmeldingsformuliertje ontwikkelen voor ons dan heb ik nog wel een dood uurtje liggen en u te eten.
Cathy (URL) - 26 november 2011 - 10:00

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.