Terug naar huis « Hello, Goodbye   » Beperkt

donderdag 31 mei 2012 - 18:54
Zorgelijk

Eens per jaar heb ik een afspraak met de specialist.
En dat geldt voor elke specialist die ik heb.
Omdat ze me allemaal elk jaar willen zien, en ik standaard afspraken (in general) vergeet, leek het me heel praktisch om ze dan maar allemaal in één periode te plannen.

Ja. Heel praktisch.
Daarbij even over het hoofd ziend, dat ik ook eens in het kwartaal naar de neuroloog moet. En elke vier weken mijn infuus heb. Twee keer per week naar de fysio ga. Dat er dingen tussendoor kunnen komen.
En dat het dan wellicht allemaal een beetje botst.

En zo komt het dat de eerste twee weken van juni - direct beginnend op de allereerste dag - gevuld zijn met: de dermatoloog; de revalidatie-arts in combinatie met de orthopaedisch schoenmaker; de oogarts; de maag-darmspecialist; de neuroloog; mijn infuus; een spoedje bij de tandarts; vier keer fysio - en wordt afgesloten met een reunie van het gesticht waar ik in 1998 opgenomen zat.
Maandag 18 juni word ik dan vermoedelijk afgevoerd naar een rusthuis, wegens algehele uitputting.

Eigenlijk zou ik tussendoor ook nog naar de huisarts moeten.
Om te horen dat ik niet allergisch ben voor pollen (maar dat wist ik al, want ik heb Contacten dus ik heb de uitslag van die bloedtest allang zelf achterhaald); en voor deelname aan het feestje dat bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker heet.
Maar toen ik bij de doktersassistente vroeg of dat laatste even kon wachten, of dat het net als met de jaarlijkse vaccinaties is: één week met drie prikdata, en als je die mist heb je pech? - toen bleek dat ze je daar bij het onderzoek echt héél graag willen hebben. Als je op de eerste uitnodiging niet reageert komt er namelijk een tweede. Daarna volgt er een derde - en als je dan nog steeds niet bent komen opdagen nemen ze persoonlijk contact met je op waarom dan wel niet.
Dus dat uitstrijkje, dat komt nog wel eens.
Als ik uitgerust ben, ergens na de zomer ofzo.


Hahaha, ook ik ben zo'n stalkende vrouw. Feit is gewoon dat al die huisartsen op een normpraktijk ongeveer 130 uitstrijkjes per jaar moeten doen, een hele klus. En die willen ze allemaal het liefste voor de griepvaccinaties hebben gedaan. Want ook dat is een drukke periode. Je kunt ze toch gewoon bellen en alvast een afspraak maken voor na de zomer? Dan laten ze je iig met rust tot die tijd ;)
zuster_klivia (URL) - 01 juni 2012 - 09:18

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.