Terug naar huis « Hoera!   » Weetje

maandag 28 januari 2002 - 17:45
Luchtpost

Luuk heeft post gekregen van een afgevaardigde van Minister Zalm. Een mijns inziens volkomen loos en nietszeggend mailtje, maar dat terzijde.
Erg geestig vind ik de zinssnede De minister heeft mij gevraagd u te antwoorden.
Zo huiselijk. Ik stel me Gerrit dan voor, vermoeid, gehaast; hoofd om de deur van zijn werkkamer en tegen zijn vrouw: Och moe, ik heb hier een brief van Ikink, kan jij die voor me beantwoorden? Jij kan dat ook beter dan ik - hij heeft een goed punt, maar dat kan ik niet zeggen natuurlijk. Maar als jij het nou doet.. zo een beetje diplomatiek eromheen lullen..
En mevrouw Zalm die dan geirriteerd over dit afschuifbeleid van haar eega toch een kleine steek onder water toevoegt: 'de minister heeft mij gevraagd u te antwoorden (want zelf was hij te laf)'.

Ik heb eens een brief aan Beatrix geschreven. Toen ik negen en nog dierenvriend was heb ik haar vriendelijk doch dringend gevraagd iets te doen aan het martelen van zeehondjes.
Ik heb toen een vergelijkbare brief teruggekregen; van een woordvoerster zus en zo, die het er met Bea over had gehad en dat Bea uiteraard ook erg begaan was met het lot van de zeebeessies. En dat ze zou doen wat ze kon. Mooi stempel en watermerk, allerhande kroontjes en zwaar papier, maar het heeft geen steek geholpen.

Zalm heeft trouwens een eigen hoompeetsj. "Welkom op mijn site". Met een snoezige foto.
Misschien moet hij maar de volgende lOggy ontvangen..


Minister Zalm is een verwoed flipperaar.
Daar gaat best veel tijd inzitten!
Rowan (URL) - 28 januari 2002 - 17:56

haha
luuk (URL) - 28 januari 2002 - 17:59

Toch ,het lijkt me een aardige man.
En dat is uitzonderlijk in de politiek.
Rowan (URL) - 28 januari 2002 - 18:02

Minister Zalm is gehuwd en heeft 5 kinderen (2 dochters en 3 zonen).
Daar gaat ook best veel tijd inzitten!
astrid - 28 januari 2002 - 20:04

Zag meneer Zalm zojuist op het journaal. Hij verklaarde toch zeer tevreden te zijn over hoe het in Nederland allemaal is gegaan met de introductie van de euro. "Gelukkig zijn er geen verkoopsters in psychiatrische inrichtingen terecht gekomen."
Dat zei hij echt. Ongelooflijk. Waarom kunnen mensen in openbare functies, die niets van psychiatrie weten niet gewoon hun bek houden.
Lang leve de beeldvorming
yannah - 28 januari 2002 - 20:19

Ik zal het beslist eens voorstellen op de dagbehandeling. Themagroep Euroverwerking ofzo.
Puck - 28 januari 2002 - 20:23

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.