Terug naar huis « 7:00 AM   » Vicieuze cirkel

dinsdag 29 januari 2002 - 18:48
Uw beste doch niet uw slimste vriend

Op weg van het winkelcentrum naar huis vinden we een sleutelbos op straat. Huisdeur, berging, brievenbus en ondefinieerbaar; sleutelhanger met lampje, maar geen adres. En brave burgers als we zijn rijden we door naar het politiebureau om ze af te geven.

Daar aangekomen blijken de deuren potdicht te zitten, dus we bellen aan en vertellen de intercomdame waarvoor we komen. 'Dan moet u de andere knop hebben mevrouw; dan gaat de deur vanzelf open'.

Andere knop.
Andere knop? Er zit geen andere knop.
Nog een keer aanbellen.
"Er zit geen andere knop mevrouw".
Jawel - als u voor deur staat ziet u aan uw rechterhand een grote vierkante knop; daar moet u op drukken.

We kijken nog een keer. Het is donker, het zal vast aan ons liggen. Aan weerszijden van de deur zitten wel rubberen blokjes; ze doen aan stootkussentjes denken, maar misschien zijn het knopjes..?
We prutsen eraan; drukken erop, voelen - en trekken los. Oeps..
"Erhm.. we zien ècht geen vierkante knop, mevrouw."
Moment.

We horen wat geklik en gedoe aan de andere kant, en de schuifdeuren gaan open. We staan in het halletje, voor de tweede schuifdeur, en de eerste gaan dicht. Klap. Gevangen.
Voor het echt eng wordt komt er gelukkig een agent aan, die ons binnenlaat, de sleutels in ontvangst neemt en de vindplaats noteert.
Mijn moeder, die in alles een aanwijzing ziet voor naderende dementie, vraagt zeer dringend of meneer haar toch alsjeblieft wil laten zien waar die grote vierkante knop rechts van de deur toch zit, want dat we alles hebben geprobeerd maar het ding heus niet zagen.

De agent loopt mee en wijst ons. Naast de deur, links, een klein rond knopje.


Conclusie: de politie heeft demente dames in dienst!
els p. - 30 januari 2002 - 13:09

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.