Terug naar huis « Fam. Doorsnee   » Dood

woensdag 06 februari 2002 - 09:05
Repeterend

Kan iemand me misschien uitleggen wat het betekent dat ik voortdurend nachtmerries heb van mijn oude school?
En ga me niet vertellen dat die tijd zo afschuwelijk was dat ik hem vanuit een soort rancune ("en nu zal het wel leuk worden") liever gisteren dan vandaag over doe - dat weet ik allang. Ik heb niet nacht aan nacht dezelfde afschuwelijke dromen nodig om me daarop te wijzen.

En in antwoord op Hellegat:
De wijze mensen helpen me zonder aanhalingstekens. Dat hun hulp niet helpt heb ik voor de volle honderd procent aan mezelf te danken.
Mijn hamster is doodgegaan toen ik een jaar of dertien was; die is op de hoogbejaarde leeftijd van drie jaren heengegaan, uiterst vredig en zonder verder trauma voor mij. De dood van mijn hamster heeft geen flikker te maken met het feit dat ik mijn vijftien jaar schooltijd als lichtelijk traumatisch ervaar.
En ja: ik ben in een kuthumeur. Neem het me eens kwalijk.


De wijze mensen die je 'helpen' weten het waarschijnlijk wel terug te voeren op het overlijden van je hamster toen je in groep 7 zat...
hellegat () - 06 februari 2002 - 09:10

Ik heb geen andere woorden voor je dan: probeer het eens overnieuw. Een nieuwe school, iets totaal anders.
Mijn eerste fijne schoolervaring heb ik ook pas op mijn 21e opgelopen, voor die tijd was ik altijd het pispaaltje van de klas. Maar nadat ik er een paar jaar ook zwaar zat van was vond ik het heerlijk om ergens -waar niemand me kende- weer helemaal overnieuw te beginnen.
Maar ja, of het bij jou ook werkt, dat moet je natuurlijk maar afwachten.
Gien (URL) - 06 februari 2002 - 13:17

je wil niet weten wat flikkers met hamsters doen...
schroefsnik () - 06 februari 2002 - 14:01

maar nachtmerries?? ongedane zaken die terugkeren? het boek is in ieder geval nog niet afgesloten..
schroefsnik () - 06 februari 2002 - 14:03

mja. ook nog even een poging tot een serieuze reactie: had 't iets met het gebouw te maken?
Mijn basisschool had lange, brede gangen, gekke trappen en natuurlijk de lerarenkamer waar je niet in mocht komen.. Omdat je zo klein bent maakt zoiets veel indruk als je er lang rondloopt. Ik heb trouwens ook dat ik sommige dromen vaker droom.. na een tijdje raak je een beetje gewend aan zo'n ene bizarre droom, en krijg je die een beetje onder controle.
stn - 06 februari 2002 - 21:24

Dat komt door die foto's van (voor jou) hogere klassen die ik toevallig van jouw school te zien kreeg deze week.
Merel - 07 februari 2002 - 08:14

Zou het kunnen dat je nu een soort fase meemaakt waarin je net zo gedwongen wordt om te leren en te ontwikkelen (zonder er de zin van in te zien) als vroeger? En dat je eigen onderbewuste dat verpakt als je oude school, maar dat het eigenlijk over jou hier en nu en vandaag gaat?
SimonL () - 08 februari 2002 - 21:19

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.