Terug naar huis « Biecht   » Postmortale suïcide

zondag 24 maart 2002 - 14:15
Achteraf...

Rapportboekje 1988:

“Puck, het is jammer dat je je basisschoolperiode als éénling buiten de groep hebt gestaan. Dat kwam omdat je vaak dingen dacht te moeten doen om 'op te vallen'. Ik heb daartussen echter hele fijne eigenschappen in je ontdekt. Maak op 't Gymnasium daarom een nieuwe start zonder bijzondere fratsen. Veel geluk en succes!”

Het maakte me toen kwaad, omdat ik niet begreep wat Meester P. bedoelde. Ik vond hem alleen maar gemeen, onaardig; als ik het woord had gekend 'een lul'.
Het maakt me nu weer kwaad. Omdat ik drommels goed begrijp wat hij bedoelde, maar me voor de zoveelste keer afvraag waarom 6 meesters en juffen een kind van haar vijfde tot elfde jaar laten eenlingen, willen 'opvallen', fratsen. Zonder zelfs maar één keer aan de bel te trekken.


De woede is herken- en voelbaar. Die meesters en juffrouwen blijken meer mens dan je vanaf een afstandje naar die soms op een voetstuk staande 'professionals' kijkend zou denken.
JoG - 24 maart 2002 - 18:31

bij mij op school trokken ze wel aan de bel. maar of ik daar nu iets mee opgeschoten ben....
tylani - 14 mei 2004 - 12:02

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.