Terug naar huis « Kijk nu dan allemaal …   » Van de dunschiller en…

zaterdag 04 mei 2002 - 19:04
Echte schoonheid is niet dood te slaan.

Posted by Zoë.

Lieve Puck,

Om de stilte wat te doorbreken zo nu en dan een schrijven van mij dan.
Dapper als ik ben met mijn grote mond ervaar ik wat het is om vervolgens met mijn gelakte nagels op het toetsenbord tot stilte te komen.

Verhaaltje dan maar over de kapper, altijd dolle pret dus dat dient gedeeld, bij gebrek aan echt interessante onderwerpen in dit geval.
Vroeger, niet zo lang geleden dus, had ik een kapper van bejaarde leeftijd waarbij het enige dat in beweging kwam het haar was van de klant.
Ondanks zijn zeer gemanierde wijze van benaderen en behandelen was het toch vooral zwijgen wat de man deed, terwijl hij zijn kunsten deelde.
Tegenwoordig ben ik bij gebrek aan die god, dus afhankelijk van jonge dames met wilde haren en fanatiek kauwgum kauwende monden met jengel stemmen, je begrijpt, alles is verval.

Spiegelwanden met tv scherm, zodat je naast jezelf de navel van Shakira kunt bewonderen, terwijl het zweet je uitbreekt op het moment dat de schaar gezet wordt.
Te laat weet je dat het wederom in een drama zal eindigen.
Naast het ontdekken van een gebrek aan zangtalent bij de knippende dame, tracht je ieder sociaal geneuzel kort te sluiten met afwezig klinkende bevestigingen en ontkenningen.
Het weer, als eeuwige gangmaker, iets waar je op zit te wachten natuurlijk want er mocht toch een dag voorbij gaan dat je dat niet hebt besproken, je moet er niet aan denken.
"Het is weer helemaal niks meer hé? En dat terwijl het toch zo mooi was al."
Ondertussen murmel je dat je het ook anders verwacht had, jij denkt aan je haar zij aan het weer, het begint bijna op een echt vloeiend verlopend gesprek te lijken.
Terwijl Shakira van een klif springt word je bijna overvallen door een wrang gevoel van jaloezie, de spiegelwand is geworden tot één grote motivatie om exact dat te doen.

Uiteindelijk betaal je met een glimlach omdat het al zo vaak tot niks anders kwam dan drama dat je zelfs het arme, toch hard trachtende meiske, het al niet eens meer durft kwalijk te nemen dat je de komende weken wederom compleet voor schut zult lopen.
Jij en ik weten natuurlijk dat evenzo goed alle hoofden draaien wanneer eenmaal buiten langs winkelend publiek gelopen.
Uiteindelijk is echte klasse niet door een slechte coupe dood te slaan, moordwijven als wij zijn van eeuwige schoonheid immers.
Tot in de pauze van je zwijgen.

Liefs Zoë.


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.