Terug naar huis « Haardkoor   » Snoezig, niet?

maandag 03 juni 2002 - 17:50
Vanwege

Opvallend; Smallzine heeft er een handje van over mij te schrijven op het moment dat ik denk: kom, ik moest de boel maar dichtgooien. In die stemming was ik vorige keer, maar toen ben ik 'uit plichtsgevoel' maar gewoon doorgegaan. En in die stemming ben ik nu weer.
Nou niet meteen beginnen te jammeren van 'doe dat nou niet'. Wees eerlijk: hier staat al weken niets zinnigs. Ik begrijp ook niet waarom u zo jubelde toen ik terugkwam, vorige maand, want ik heb sindsdien nog niets geschreven waarvan je zegt: nou nou nou, wat een aanwinst op internet. Dat ik weer officieel ben gaan loggen was ook voornamelijk omdat de redenen om te stoppen niet echt meer golden.

Ik bedenk me ineens dat ik u een verklaring van mijn afwezigheid had beloofd. Vind u het heel erg als ik daar niet meer uitgebreid op inga?
In het kort komt het hierop neer:
Internet, en in het bijzonder webloggen, is een spel. Een spel tussen schrijvers en lezers, schrijvers onderling, reageerders. Spelen is leuk, zolang alle spelers doorhebben dat het een spel betreft. Ik had dat niet door, of te laat, of verkeerd; in elk geval gaf ik meer van mezelf bloot dan goed voelde, was voor mij bittere ernst wat voor anderen een grapje was; kon ik het op een gegeven moment niet meer aan dat men mij als figuur Puck in plaats van persoon Puck zag, me objectiveerde, of mijn hele identiteit of bestaan in twijfel trok. Om te spelen moet je je bewust zijn van spelers, inzet, grenzen tussen realiteit en virtualiteit. Je moet je eigen regels en die van de ander kennen, en voldoende energie hebben. Die was op, dus ik trok me terug. Mocht dit u vaag in de oren klinken: dat kan ik me voorstellen. To whom it may concern, laat ik het daarop houden.

Ik ben er dus weer, en er is een boel veranderd. In mij, met mij, om me heen.
Wat stond er in het vorige smallzine-artikel?
Ze is onder psychiatrische behandeling en dat vormt min of meer de rode draad in de dagelijkse weglog die ze bijhoudt.
Ik ben niet meer zo open. Dat heeft te maken met bovengenoemde; met niet teveel van mezelf willen loslaten. Het komt ook omdat het allemaal wat meer ernst is, de laatste maanden.
Ik ben nogal uitstellerig. Ik was zo iemand die een avond voor het proefwerk eens haar boeken opensloeg. Zo heb ik therapie ook aangepakt. Ik zat daar wel prima; gezellig groepje, lekker kritisch observeren, anderen raadgeven, zelf zwijgen. En dan ineens heb je nog maar een paar weken te gaan ('om verzekeringstechnische redenen is behandeling voor de duur van ten hoogste 12 maanden'), en dan blijk je nog net zo ver heen te zijn als in je eerste week. Niets veranderd, geen vaardigheid rijker, niets wat het ineens mogelijk moet maken het dagelijks leven aan te kunnen, waar dat voor de therapie niet mogelijk was.
Op zo'n moment sta je niet zo open meer voor al die observaties die ik eerder met zulk een vermakelijke ironie (ik citeer ook maar hoor) beschreef. Op zo'n moment sta je eigenlijk nog voor weinig open; en zaken die wel aan de orde zijn gaan u dan weer niets aan.

Komt bij dat ik zo mijn stille periodes heb. Stil; zonder woorden; in mezelf gekeerd; contactgestoord zo u wilt. Geeft allemaal niets, maar dan moet je geen log te onderhouden hebben. Of vriendschappen. Ik verwacht van mezelf dat ik hier af en toe nog iets zeg, dat ik enig teken van leven geef bij loved ones, en ik krijg blackout na blackout. Ik zal maar niet zeggen hoe lang ik dit stukje in grote lijnen al wil schrijven.
Die blackouts zinnen me niet. Behalve dat ik een uitsteller ben, ben ik een struisvogel. Ik wil best aannemen dat ik zo mijn handicaps en feilen heb, zolang ik het maar niet merk. Liever een site sluiten dan dag aan dag de woorden uit mijn hersens wringen.

Ik weet nog niet wat ik zal doen. Ik heb geen zin in al die dramatiek van weer zo'n zwart kaftje; ik wil best af en toe wat onzin opschrijven over, nu ja: mijn immer kwaaie kookacties bijvoorbeeld.
Maar wees niet teleurgesteld om het gebrek aan inhoud en niveau en de weinige updates. Ik heb u gewaarschuwd...


Speel jij nou maar op je eigen manier en in je eigen tempo met de tegenspelers die jou aanstaan!
elisa (URL) - 03 juni 2002 - 19:24

En wellicht dat je ook nog eens wat medespelers tegen komt.
Occo - 03 juni 2002 - 19:55

Soms, heel vaak soms, je kan waarschijnlijk wel inschatten hoe vaak dat soms is, weet ik niks te zeggen. Lijkt 't allemaal zo plat wat ik te zeggen heb. Daar heb ik een beetje last van dan. Zo ook nu.

Maar mag ik ajb dan nog wel zeggen dat je gewoon moet doen wat je goeddunkt, & dat wat je ook doet, ik tevreden zal zijn?
Ton (URL) - 03 juni 2002 - 20:00

Als je nou eens gewoon schreef als je tijd èn zin hebt? Je duikt vanzelf in de lijstjes op als je wat schrijft.
Heb je intussen tijd om te ontstruisen.
En dat deadline-gevoel ken ik heel goed, bij mij was het een goede schop onder m'n kont.
Sterkte en succes met de eindsprint!
Hippo (URL) - 03 juni 2002 - 22:55

Puck, doe gewoon je ding, zoals wij dat allemaal doen.
Gien (URL) - 04 juni 2002 - 08:07

Lieve schat, het is jouw site. Je kunt ermee doen wat je wilt. De "verplichting" die je voelt, leg je jezelf op.

Mensen die niet blij zijn met dit log, dat er te weinig diepgang inzit, of wat dan ook. Fuck 'em. Gaan ze maar lekker weg.
Rolandow (URL) - 04 juni 2002 - 11:57

Ik moet zeggen lees niet vaak weblogs, maar dit is er toch eentje die ik geregeld lees. En dat komt juist omdat ie zich onderscheidt van de rest.

En dan bedoel ik op een positieve manier. En dat je af en toe gene zin hebt om te schrijven. Geen enkel probleem, gewoon niet doen. Je moet van t leven genieten zo ook van dit, doe je dat niet dan moet het anders.

De vraag is dan alleen hoe.....
Deimos () - 04 juni 2002 - 21:50

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.