Terug naar huis « Vèr-laat   » Jaloers

vrijdag 28 juni 2002 - 13:43
Zwaar broos

Kent u hem, de Kronan-fiets?
Wie dit log sinds augustus leest kent de Kronan zeker; ik heb voorafgaand aan de aanschaf lang genoeg over het ding gepraat.

De Kronan is een prachtige fiets. Een stoere fiets; een eenvoudige fiets. Een bescheiden, een aardige fiets. Een solide fiets.
Maar vóór alles is de Kronan een zware fiets. En dientengevolge is de Kronan niet de aangewezen fiets om, wanneer hij traag maar zeker van zijn standaard op de grond kiepert, met de enkel op te vangen. De Kronan blijkt dan absoluut geen eerlijke partij voor het enkelgewricht te zijn. En de Kronan is dan ineens een stuk minder aardig.

Natuurlijk, het heeft wel wat om van de grond geplukt te worden door de enige aantrekkelijke Amerikaanse toerist die dit jaar Den Haag aandoet. En blauw is ook helemaal je kleur, dus de vormeloze, zacht-purper getinte massa waarin je voet verandert, heeft ook zijn charme. Maar na twee dagen gaat mank-lopen beslist vervelen. En begrijp je niet waarom je een week geleden zo'n heisa maakte omdat je fietssleutel kwijt was.


Ja ik ken hem die Kronan fiets. Mijn levenspartner heeft er een. Buiten het feit dat deze véél te klein is voor mij en desondanks twee keer zo zwaar als mijn eigen fiets stoort het me ook erg dat het kreng zo roest. Een en ander wordt wel versneld door het feit dat het kreng buiten slaapt. Maar toch, design 9?) kent een hoge prijs.
Arno - 28 juni 2002 - 16:14

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.