Terug naar huis « Hebbes. Tekst,   » Fijn spul, computers.…

zondag 23 september 2001 - 02:07


Nou zeg! Net op het moment dat Ralph Fiennes geheel bebloed in zijn kistje wordt afgevoerd, kom ik erachter dat er op Net5 een film met hem in de (dode) hoofdrol is.
Hele vage film trouwens. Ik heb in vijf minuten vier naakte vrouwen gezien, een dode koe, drie bloederige lijken, één Julia Ormond die naakt èn bloederig was, en twee kotsende mensen. Maar deze samenvatting zegt ook dat het 'not a movie for everyone' is; dus dan zal ik me maar bij everyone scharen.
Ik ben trouwens nogal Fiennes-fan; vandaar mijn ietwat ontstelde 'nou zeg'.
Voor wie geen idee heeft wie Ralph Fiennes is (schandalig!!!): hij speelde in Schindler's List 'die hele enge': Amon Goeth. En in The English Patient die koele doch charmante en aantrekkelijke klootzak. En een veel sympathieker karakter in Oscar and Lucinda, maar dat is een film die geen hond kent, geloof ik. Ik ben in elk geval de enige die hem de afgelopen anderhalf jaar bij de videotheek heeft geleend. En verder speelde hij in The Avengers, en in End of the Affair, en in... nou ja: hier staat het hele lijstje. En hier nog meer over de man zelf; en hier zelfs over de ganse familie. 't Is een soort familie Bach van film en toneel, krijg ik het idee. Overigens; over de familie Bach gesproken: zie hier een heel NRC-profiel.

Film blijkt afgelopen. De laatste tien minuten hoorde ik alleen maar een hysterisch gillende Julia; daarna barok-achtige muziek die ineens over ging in schreeuwende aankondigingen van Expedition Robinson, die weer over gingen in nog schreeuwendere en vrij obscene beloftes, die ik beslist niet waargemaakt hoef te zien. Ik moest de tv maar eens uitzetten, denk ik...


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.