Terug naar huis « Drift   » Eigenbelang

zondag 18 augustus 2002 - 20:25
Gebed

Lieve God der Wereldgodsdiensten,

Vele malen heb ik u de afgelopen dagen al aangeroepen. Wanhoopskreten: 'laat het koeler worden, alstublieft niet zo warm, ik houd dit niet uit, ik smelt als de olifant van Toon Tellegen'.
Zojuist begreep ik ineens waarom u mijn gebeden niet lijkt te verhoren. U verhoort ze wel degelijk. Maar u bent anders gewend.

U is de god van Christendom, van Islam, van Hindoeïsme, Boeddhisme en Judaïsme. U is de God van het Zuiden. U bloeit, kortom, op bij de lente-achtige temperaturen die ons Noordse landje nu teisteren. En u denkt dat ik dat ook doe.
Dat is niet zo. Ik heb het warm. Heel warm. En eerlijk gezegd vind ik dat u klimatologisch gezien iets te weinig rekening houdt met ons.

Enige jaren geleden, het zullen er pakweg 2000 zijn, heeft er in deze contreien een fusie plaatsgevonden. Of een failliessement - dat denk ik eerder, maar laten we het aardig houden.
Wij hadden onze eigen godheden, die onze cultuur en onze levensstandaarden begrepen. Wij hadden Wodan en Donar en Freija. Bosgoden en meergoden en berggoden en zeegoden. Goden die wisten van donder en bliksem, regen en sneeuw, vocht en vorst, groen en blauw. Niet dat gezemel met hitte en droogte en zand en zon en geel en oranje en siesta en rustig blijven. Wij hadden onze eigen vertegenwoordigers, en die hadden ook wat te zeggen.

Ergens is het misgegaan. Ik zal nu even in het midden laten wiens schuld dat is, modder gooien levert ook niets op en gedane zaken nemen geen keer; maar ergens in de geschiedenis heeft u het overgenomen. We hebben geen keus, klagen heeft geen zin, maar u maakt wel erg makkelijk gebruik van uw positie als marktleider.

Bill Gates denkt dat hij God is, wordt weleens gezegd; maar u denkt dat u Bill Gates bent. Je kan nog zo dapper StarOffice Writer gaan gebruiken, of 602Pro Text, maar uiteindelijk blijk je toch het meest aan Word te hebben. Met inlevering van alle voordelen die de andere programma's hadden.
Zo doet u nu ook een beetje. We kunnen hier wel als statement tot Wodan blijven bidden, maar het blijft bij het statement. We hebben het maar te doen met uw beslissingen, en dat weet u.

Doe me nou een plezier. Ook al hoeft het niet, ook al is uw positie gewaarborgd: kijk nou ook eens naar onze behoeften. En laat het vanaf morgen regenen, stormen, voor mijn part hagelen. Met een temperatuur van pakweg 20 graden. Dan wil ik best eens een duifje aan u offeren.


De Friezen hebben Bonifacius nog snel vermoord maar het heeft uiteindelijk niet mogen helpen, helaas.
Gerda - 18 augustus 2002 - 21:07

*LOL*! Arme Puck...zelfs voor mij is het al iets te warm...en ik gedij als een ontluikend plantje wanneer de zon gul en genereus schijnt.

Maar dat terzijde. Het boeddhisme erkent geen almachtige god, dus roepen heeft niet zoveel zin. ;-) Leven is lijden, zei de Bhoedda. Mijn stiefmoeder zou zeggen: "Je moet het uitlijen."
Aliëtte (URL) - 18 augustus 2002 - 21:11

Laten wij bidden ....

Het is inderdaad ook vies warm weer ...
4 gasten en ik - 18 augustus 2002 - 23:17

Ik vind het heerlijk. Lekker zweten, fijn weinig tot geen kleren aan, en eindelijk is dat toegestaan en begrepen. Alles lekker langzaam en kalm, en eindelijk ook is het niet kunnen (willen) slapen geoorloofd. Van mij mag het wel effe. Is toch zo weer voorbij in dit land.
jult (URL) - 18 augustus 2002 - 23:32

602Pro Text kende ik nog niet...... Toch 's proberen.
En verder: 't is vandaag al weer beter te harden hier. In Den Haag hopelijk ook?
mrs clockwise - 19 augustus 2002 - 09:31

Uw gebeden zijn gehoord: het regent...
marco (URL) - 19 augustus 2002 - 09:51

Ziedaar. Gisteren heb ik nog tot Freya gebeden. Die arme meid is altijd zo verschrikkelijk dankbaar als ze weer eens een klusje op te knappen krijgt...
carin (URL) - 19 augustus 2002 - 13:04

Wodanaz Aluwaluda Alu
(Wodan de Almachtige wees gegroet)
Freyja () - 08 februari 2005 - 19:15

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.