Terug naar huis « Ik zei al: Bob kan al…   » Gisteravond een mailt…

maandag 01 oktober 2001 - 16:34
Evenwicht

Moeilijk hoor; evenwicht.

Hectische ochtend. Stormachtig, is misschien een beter woord. Moeilijke onderwerpen die veel losmaakten; huilende mensen, meisje dat de groep uitstormde. Ik erachteraan; geluisterd, gepraat, gesust, getroost. Schipperen tussen de twee kampen waarin de groep zich opsplitste. Proberen mee te denken, nieuwe insteek te vinden; de kalmte te bewaren.

's Middags individueel gesprek. De therapeute was vorige week ziek.
Waarom?
'Ja, toen had ik een dip; wist niet meer waar ik moest blijven van verdriet en somberheid - ook nog problemen met mijn moeder en mijn zus...'
Ach... en gaat het nu weer een beetje...?
Ja, nu is het weer ok.
Oh gelukkig!

Heel stoer terug naar huis gefietst. Ik ben sterk. Ik kan lief en aardig zijn. Ik kan kalm blijven en helder denken en er voor andere zijn.
En ineens: "ja maar.. *ik* was er toch óók nog...?"
Oh ja..


Beter een secundaire reactie dan helemaal geen ofwel... het begint te dagen ;)
elisa (URL) - 01 oktober 2001 - 18:13

Is wel moeilijk hoor, weigeren te reageren als er staat: pas 1 reactie. Vooral omdat ik aan 't denken was hoeveel ik ooit gesust, getroost etc heb & uiteindelijk 't idee kreeg dat ik dat voor niks deed. Ben inmiddels 15 jaar verder, dus sorry voor die late reactie.
Ton (URL) - 02 oktober 2001 - 00:36

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.