Terug naar huis « News - New!   » Logmoe (2)

maandag 23 september 2002 - 12:40
Logmoe (1)

Al een aantal jaar volgt mijn moeder wiskundelessen op een school voor volwassenenonderwijs, en vorig jaar deed zij eindexamen VWO-Wiskunde A - drie jaar nadat ik dat deed. De jaren en zeker maanden daarvoor bestookte ze me met vragen, waarop ik in al zijn redelijkheid eigenlijk bijzonder onredelijk reageerde. Dat ik daar geen zin in had; geen tijd voor had; meer te doen had. Dat ze toch niet luisterde, me toch niet snapte. En: 'dat ik haar dochter was en ik me niet prettig voelde in de verhouding leerling-leraar die nu onstond'.

De waarheid was dat ik gewoon niet geconfronteerd wilde worden met de hiaten in mijn kennis, maar dat bij elke vraag van haar wel werd. Dat ik faalangst heb en blackouts kreeg van die vragen; door een dermate grote paniek werd bevangen dat ik de wiskundeboeken liefst met kracht door de kamer gooide (en dat af en toe ook deed).

Misschien is dat wat er nu weer gebeurt.
Ik ben logmoe. Ik ben het schrijven beu, het lezen beu, het wereldje beu. Ik wil ervanaf, ik wil eruit, ik wil er niets meer mee te maken hebben.
De laatste tijd krijg ik steeds minder zin om stukjes te schrijven, lees ik steeds minder, en bemerk ik bij mezelf een zekere irritatie als ik toch nog eens wat lees. Ik word wat wrevelig als lief me verteld over die en die, die zus en zo heeft geschreven, en heb je dit of dat al gelezen? Nee, niet gelezen. Bah. Ik wil dat niet. Ik wil er ook niet over horen. Gezeur, gemiep; laat maar, ok?

Maar.. de waarheid is dat het eenzelfde wrevel is als die ik voelde bij mijn moeders vragen. En dat ik misschien helemaal niet logmoe ben, maar gewoon moe van mezelf. Dat ik me niet werkelijk irriteer, maar dat het pure faalangst is. Angst om het zelf zo dichtzitten, niet meer vlot als vanouds kunnen schrijven. Angst en schaamte om het feit dat ik steeds moeizamer lees, me steeds slechter kan concentreren. Wel probeer te lezen, maar de zinnen niet lijk te bevatten. 'Ik ben dom, ik ben stom; ik snap dat allemaal niet'.

Maar dat zeg ik niet natuurlijk. Tuurlijk niet. Een beetje trots moet zijn. Dus ik lees niet omdat het me niet meer interesseert. Al dat geneuzel ook. Ik klik niet omdat de linkjes me niet klikwaardig schijnen.
En als ik ineens stop met schrijven, dan is dat gewoon omdat ik wel wat beters heb te doen.


Geen wijze woorden van mij voor jou.

Alleen: Ik zou het jammer vinden als puckspodium op zwart (of blank) gaat.
Chris - 23 september 2002 - 13:43

Ik ook!
Hoe het met je lezen staat weet ik natuurlijk niet, maar met dat schrijven zit het wel snor hoor! Lees je altijd met plezier.
Florine (URL) - 23 september 2002 - 13:47

volg de veer die voor vogel werd aangezien, en de boom zal een veilige haven voor je kunnen zijn.
Vanzo (URL) - 23 september 2002 - 13:59

Jammer dat Vanzo weer een mooi logje komt verpesten. Vanzo: ga je moeder narren met je gebazel en laat de rest van de wereld met rust.
Chris () - 23 september 2002 - 14:10

Niet elke visser wordt geheiligd.
Vanzo (URL) - 23 september 2002 - 14:30

Ik lees je stukjes graag en met veel plezier, maar doe vooral wat je *zelf* graag wilt doen, of anderen daar nu blij van worden of niet....
Eric (URL) - 23 september 2002 - 16:08

Logvakantie houden?
Hippo (URL) - 23 september 2002 - 17:13

heb je log pas ontdekt, zou het jammer vinden als je stopte.
kyren (URL) - 23 september 2002 - 17:19

Hai Puck,

Tja, iedereen zegt het al een beetje: je bent leuk om te lezen en het zou jammer zijn als je stopt. Maar aan de andere kant: als je niet meer wilt schrijven, wordt het geschrevene ook minder leuk...... Nou ja, jij bent de baas! (moest er nog eens bijkomen zeg; dat je niet meer mag stoppen met schrijven). Ik hoop je in ieder geval te kunnen blijven volgen en te kunnen blijven lachen om wat je schrijft!
Ikke
Hetisik! () (URL) - 23 september 2002 - 17:31

Wel eens aan vakantie gedacht? Een goeie logvakantie kan heel louterend werken!
Suffie () (URL) - 23 september 2002 - 17:48

Waarom het een vakantie noemen ?. En misschien is puck gewoon toe aan iets anders, aan een nieuw boek, aan een nieuw hoofdstuk van haar leven. Of denkt ze dat het loggen immer voortdurend is ?
Vanzo (URL) - 23 september 2002 - 17:53

Vanzo jongen, waarom neem jij niet even vakantie, van mij hoef je het dan niet zo te noemen, weet loggen is niet immer voortdurend laat jij daar het goede bewijs van zijn.
Actiereactie - 23 september 2002 - 18:22

voortdurend de voorspelbare reacties Ar heb ik een tip: neem een kip.
Vanzo (URL) - 23 september 2002 - 18:51

U denkt dat het pluimvee een zelfde waarde voor me kan hebben als u?
Een kip placht nog een ei te kunnen leggen, een trucje dat ik u tot op heden nog niet heb zien uitvoeren.
Als u mijn reacties overigens voortdurend voorspelbaar vindt, dan mocht dit ook iets zeggen over uw eigen reacties waar ik tenslotte op in ga.
En laten we eerlijk zijn uw eigen niveau doet het mijne ook een beetje beperken toch?
Actiereactie - 23 september 2002 - 18:56

tuurlijk menneke, en dat slechts voor diegene die zich laat beperken. Resumerend komend tot de woorden: kopen die kip.
Vanzo (URL) - 23 september 2002 - 19:09

Die kip zit u hoog is het niet?
Zal het zijn omdat u de spreekwoordelijke zo goed weet te benaderen, die zonder kop dat is.
Nogmaals wil ik u graag verzoeken als u nog de behoefte voelt deze wederom zo weinig zinvolle gedachten wisseling door te zetten dit te doen waar anderen zich er niet aan hoeven te storen, een soort niemandsland wat dacht u hier [ http://vanzo.blogspot.com ] van?
Actiereactie - 23 september 2002 - 19:20

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.