Terug naar huis « Zwakste der zwaksten   » Kort-stondig

zondag 17 november 2002 - 20:33
Hardnekkig

Kent u dat, zo'n gedachte die maar blijft terugkeren, je niet wil loslaten? Een naam of woord, één losse zin die nergens op lijkt te slaan?

Ze stond in de NCRV-gids van vorige week. En sinds ik die uit de bus haalde, vorige week dinsdag, zingt haar naam door mijn hoofd.
Hij slingert van hersencel naar hersencel, als een aapje door de wildernis die mijn geest heet. Af en toe verdwijnt hij even, als achter een struikje; om net zo hard weer omhoog te schieten, zich vast te klampen, te bengelen, een takje lager en een gedachte verder te springen. Alsmaar hangt die naam daar, plakkerig en treiterend.

Mary Michon. En ik heb werkelijk geen flauw idee wie ze is.


Ik heb ooit nog 'ns college (gastcollege) van haar mogen genieten. Ze zwaaide continu met haar waaier, vanwege haar opvliegers. Werd je helemaal gek van. Daarnaast ook van de continue stroom van woorden die niet toelieten dat ze kon luisteren naar wat anderen zeiden.
Ton (URL) - 17 november 2002 - 22:13

Vanaf de eerste de beste hit op Google:

MARY MICHON (1939) werkte jarenlang als
programmamaakster televisie voor de IKON.
Daarnaast is ze actrice en publiciste. In 1999 verscheen haar boek " Later als ik oud ben " (uitg.Ten Have). Op een persoonlijke manier vertelt Michon hierin over ouder worden, over schoonheid en verval en haar strijd ermee. Ook schrijft zij over ouder worden in onze samenleving vanuit psychologisch, cultuurhistorisch en maatschappelijk oogpunt
Gien (URL) - 18 november 2002 - 08:01

Schrijft ze niet over haar jarenlange gebruik van de waaier? Zelfs tijdens tv-uitzendingen pleegde ze die tevoorschijn te halen.
Overigens xcuses voor de verkeerde vervoeging van 't werkwoord 'toelaten', Puck. Dat had enkelvoud moeten zijn.
Ton (URL) - 18 november 2002 - 11:06

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.