Terug naar huis « Katertje   » Nog één keer..

donderdag 11 oktober 2001 - 15:15
Geld!

Geld! Geld! Zomaar zonder dat ik het wist heb ik goud in handen!
Nou ja; goud is ook weer wat overdreven, want zoveel is het nu ook weer niet. En eigenlijk kan ik er ook niet eens iets mee.

Ik heb een telefoonnummer - nou ja, wel meer dan één. Maar verleden week heb ik een extra simkaart gekocht, gewoon omdat ik het zo zonde vond om een telefoon helemaal leeg in een hoekje te laten liggen. Misschien wil mijn vader er nog iets mee ofzo (als u mijn vader zou kennen zou u nu in de lach schieten om zoveel naieve hoop..).
Nou kwam ik net via demmer op nummerhandel.nl; alwaar ik al mijn nummers maar eens heb ingevuld om hun waarde te bekijken.
Mijn gewone nummer is geen cent waard. Mijn oude nummer al een stuk meer (dat heeft een 'mooie reeks' - joost mag weten wat ze daaronder verstaan). Maar mijn reservenummer zou 445 gulden opbrengen!
Nou is dat kletskoek natuurlijk. Geen hond geeft zoveel geld uit aan een nummer, althans: niet de honden die ik ken. Of je moet bij de firma Tena werken en heel graag bereikbaar zijn onder nummer 06-75276227 (06-plasmaar; waarde fl.340,00).
Maar goed; het idee is leuk.

Leuk speeltje trouwens, die site.
Ik ben vandaag echt in zo'n bui van "oh jeetje ik moet nog zo vreselijk veel doen en ik heb er helemaal geen zin in", en dan ben ik er altijd erg gevoelig voor om bij dit soort onzinnigheden te blijven hangen.
Rare woorden naar nummers ombuigen en kijken of ze worden herkent. En hoeveel ze dan waard zijn.
Het nummer 06-ILOVEYOU is nauwelijks iets waard, omdat de woordenzoeker niet naar woordcombinaties kijkt. 06-HUISARTS is fl.668,00 waard, wat vermoedelijk geen een huisarts zich kan veroorloven. Daarbij heeft mijn huisarts nu een heel wat makkelijker nummer dan 06-48472787.

Dan is daar 06-BERGGEIT, dat maar liefst 772 gulden zou moeten kunnen opbrengen.
Er zit absoluut logica achter de woorden die ik zoek, hoor. Ik stond in de keuken, bedacht me dat ik echt héél veel zin in pindakaas had, en vervolgens ietwat mismoedig (mooi woord) dat ik toch heus aan mijn lijn moet denken (wat niet zo is, maar dat heb je soms zo..) en het nuttigen van pindakaas niet met dat voornemen strookt. Ging me toen afvragen of calorie een 8-letterwoord is; wat niet zo is, maar 'afvallen' wel. Nulzes-afvallen zou dan weer een leuk nummer voor de weight watchers zijn, maar met een wat pessimistische inslag wellicht ook voor het beginnersgroepje van de vereniging voor bergbeklimmers. En zie daar: uw berggeit.

Het nummer 06-WATERING is exact 0 gulden waard. Het heeft geen 'mooie reeks', geen oplopende of aflopende reeks, en geen woord - althans: niet volgens de nummerhandel. Dus ik zal een dezer dagen eens bellen naar 06-92837464, de eigenaar vertelen dat dat nummer geen knip voor de neus waard is maar dat ik, gul als ik ben, best bereid ben om een tientje te betalen. Aangezien dat woord voor mij wel degelijk leuk en dierbaar is.

Het best betaalde (door mij opgezochte) nummer is tenslotte nog de 'titel' van dit stukje. 06-geldgeld is namelijk fl. 2186,00 waard.
Met welke o zo boeiende wetenswaardigheid verrijkt, ik mij nu naar het winkelcentrum ga begeven.


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.