Terug naar huis « Querulant (2)   » Bijgewerkt

zaterdag 08 februari 2003 - 16:00
Advies gevraagd

[15:54] Puck: ik heb twee computers in één kamer, hemelsbreed twee meter van elkaar vandaan
allebei een ethernetmodemding (hoe heet dat..?), maar maar één lang snoer naar de hoofdcomputer
is er een mogelijkheid de kabel te splitsen, of beter gezegd: is er een soort plugje die één ingang en twee uitgangen heeft?
[15:54] Puck: (en dan van elk van de uitgangen naar een comp, dus)
[15:54] Bob: ik weet exact _niets_ van hardware.
[15:55] Puck: da's een boel :)
[15:55] Puck: aan wie vraag ik het dan?
en is de vraag zelf in elk geval ongeveer duidelijk?
[15:56] Bob: post het op je site.
[15:56] Bob: dat werkt vast goed.

Bij deze.
En het ethernetmodemding heet netwerkkaart. Wat ik zelf natuurlijk ook wel wist..


Bedoel je dat je internettoegang wilt delen of wil je de comps alleen met elkaar laten praten? Router? Heb je kabel of ADSL?
Micheline - 08 februari 2003 - 17:23

Ik heb kabel. En ik wil via elk van beide computers het internet kunnen bereiken; als dat valt onder 'internettoegang delen', dan ja.
Puck - 08 februari 2003 - 17:36

Dan is het het makkelijkste als je een router (voor kabel) zou kopen. Dan gaat de kabel van het kabelmodem eerst naar de uplink op de router, vandaar heb je verschillende poorten waarmee je netwerkkabels aan je pc kan zetten. En je besturingssysteem? Ik kan je ook verder helpen via mail maar dan moet je ff geduld hebben, ik ben namelijk mijn pc opnieuw aan het inrichten en de mail werkt nog niet; ik zit nu te wachten tot ik mijn servicepacks gedownload heb :-)
Micheline - 08 februari 2003 - 17:43

router, uplink.. oi, ik voel me dom..
Op mijn 'hoofd'pc staat windows XP. Op mijn andere, die dus zonder kabelverbinding is, staan Windows ME en Linux. Mocht ik Linux ooit nog een beetje gaan begrijpen, dan wil ik daarmee ook internet op. IK heb op die pc wel een gewoon inbelmodem, maar daar doet linux zeikerig over; bovendien kost het klauwen met geld.
Puck - 08 februari 2003 - 17:46

Ik dacht trouwens dat jij zo technisch was? Niet lullig bedoeld hoor! Ik heb ADSL en daarvan heb ik het modem dusdanig gekraakt dat het modem nu als router fungeert. Een router is een apparaat dat de internettoegang verdeelt. Dan moet dus ook die toegang verdeeld worden en daar zitten dus verschillende poorten voor op dat ding. Ik heb geen idee wat een router kost maar dat kan ik wel ff voor je opzoeken (en de winkels zijn nu toch dicht). Installeren is een fluitje van een cent.
En met een router is het besturingsysteem van je pc geen probleem al is het met het ene systeem makkelijker dan met het andere. Bij 2000 en XP hoef je niet te gaan zoeken naar ip-nummers enzo. Bij ME geloof ik ook niet, maar bij 98 is dat instellen nog wel een werk. Ik moet nu weg. Ik mail nog!
Micheline - 08 februari 2003 - 17:53

Het nadeel is wel dat voor comp B dus altijd comp A aan moet staan, wil je internet opkunnen. En dat wou ik eigenlijk voorkomen..
Puck - 08 februari 2003 - 18:01

Zoek eens uit of je meerdere IP's op je kabelverbinding kunt krijgen. In dat geval is een hub (of een switch als je een snellere verbinding wilt) makkelijker dan een router en bovendien al snel zo'n 100 euro goedkoper. De comps kunnen dan volledig onafhankelijk van elkaar op het netwerk komen. Werkt prima (bij mij).
T-Jo - 08 februari 2003 - 19:18

Ik heb een router tussen mijn pc met Win98 en notebook met WinXP, en dat werkt onafhankelijk van elkaar via ADSL. Alleen om bestanden te delen moeten ze beide aanstaan. Die router (Edimax Broadband met 4 poorten) kostte me 79 euro bij MyCom. Ik heb het wel door een vriend laten installeren (dus ik kan je niet helpen), maar volgens hem is het belachelijk simpel...
Cranium (URL) - 08 februari 2003 - 19:26

Een router is inderdaad belachelijk simpel om te installeren, bij de meesten zit zelfs een mooi papiertje waarop staat hoe te handelen in het geval van een chello/wanadoo/@home/andere belangrijke providers aansluiting
Liesan (URL) - 08 februari 2003 - 21:33

Puck, inderdaad routertje kopen! Is de meest simpele oplossing. Voordeel van zo'n router is dat er vaak al iets van een firewall zit ingebouwd enzo. Ook altijd weer leuk meegenomen! Zeker als je met Windows werkt ;) Suc6!
Jim (URL) - 09 februari 2003 - 11:44

Ik heb vorige week een routertje gekocht, zodat m'n vriendin haar laptopje bij me in kan pluggen. Installeren was echt heel simpel - er stond op de site van de fabrikant een faq, en in die faq een handleidinkje van hoe chello voor de gek te houden.
En dat voor maar 59.95 euto.
http://www.sweex.com/product.asp?pid=144
walter - 09 februari 2003 - 13:08

Volgens mij kun je met een router van MyCom, voor €69, precies doen wat je wilt...
Ik ga het deze week in ieder geval proberen.
mark (URL) - 10 februari 2003 - 17:55

ik heb ook die router van 69 van Mycom. Ik schrijf dit liggend op de bank...
merel - 10 februari 2003 - 21:19

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.