Terug naar huis « AansprakelijksheidsAs…   » To do

dinsdag 18 februari 2003 - 08:15
Overrompelingstactiek

Onze huisarts is niet langer rechtstreeks bereikbaar. Onze huisarts maakt tegenwoordig onderdeel uit van Huisartsenpraktijk Zuid-West, en afspraken kunnen dientengevolge alleen worden gemaakt via een centraal afspraakbureau. De receptionistes aldaar zijn ware Cerberussen, die alles lijken te doen om hun arts af te schermen van gemene klagerige patiënten. En dus word je bij het maken van een afspraak onderworpen aan een waar kruisverhoor, waarbij je al je klachten direct moet spuien, en word je met een eenvoudige keelpijn niet doorgelaten. Ook niet als die keelpijn al een week of vier duurt.

Gelukkig heb ik zo mijn eigen wapens achter de hand.
"En heeft u ook last van koorts?"
"Ja, ondertemperatuur"
"Ondertemperatuur? Hoeveel graden dan?"
"35"
"35...???"
...
"U heeft een afspraak om 15.50"


Als patiënt zijnde doe ik juist alles om mezelf af te schermen van gemene klagerige huisartsen. Een ernstig geval van Huisartsenfobie dus.
I)akmuis - 18 februari 2003 - 11:44

En... wat wijzer geworden?
DjB - 19 februari 2003 - 01:06

Ook huisartsen die niet in zo'n groepspraktijk zitten schepen je vaak af hoor.
Ook verwacht men dat je om middernacht met een koortsige peuter vol vreemde vlekken en een baby die je niet alleen kunt laten, op de fiets 'even' langs komt. Want iedereen heeft toch een auto, nietwaar? Zo niet, eigen schuld!
Ricky (URL) - 19 februari 2003 - 15:13

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.