Terug naar huis « Jeetjenogantoezeg   » (Ont)Zwijgen

zondag 15 juni 2003 - 16:41
Snel weg

Het postje zou aldus gaan:
Soms denk ik wel eens: wellicht ben ik toch niet zo'n pessimist. Wellicht niet zo verwend. Wellicht zelfs een optimist, die ziet wat ze krijgt en daarvoor dankbaar is.

Naast de semi-snelweg richting van Kijkduin naar Rijswijk liggen Ockenburgh en Madestein. Op de semi-snelweg lijkt men te oefenen voor het echte werk. Zo snel mogelijk, met zoveel mogelijk geronk en zo stampend mogelijke radio.
Vies. Naar.

En langs die weg staan bomen, waartussen je als fietser af en toe een glimp kan opvangen van de recreatieparken erachter.
En tussen die bomen, heel af en toe, een landje. Niet meer dan een heuveltje, een platje van 10 bij 5 meter.
Gras, wuivend, mals, zacht, levend. Het licht grijpend en terugstralend. Korenbloemen, klaprozen, boterbloemen, madeliefjes. Uitdagend gezond naast die auto's; en in schril contrast daarmee louter rust en vrede uitstralend.

Zulke stukjes, die kleine blik op water achter de bomen, kunnen me volmaakt gelukkig maken. Tevreden.
De weg ernaast kan me niets schelen, ik weet dat het vies en luidruchtig is, dat verandert ook niet, maar mijn geest schakelt het tijdelijk uit.
Beetje groen, beetje water, fietstocht al geslaagd.
Zo zou het postje gaan.

Net thuis.
Maaimachine vermoedelijk al een paar dagen thuis.
Doffe slierten gras, grijzig, gelig, kaal. Ongezond, doods. Geen een bloem, geen een pluim, geen sprankje licht. Alle mufheid van de weg opslokkend, vermenigvuldigend, weerkaatsend. Niet eens, ter compensatie, de geur van pasgemaaid gras.

Bah. Snertweg.


Teleurstelling, maar ook verdriet om wat zo mooi had kunnen zijn.
Misschien gewoon heel veel verder fietsen...
Kaatje () - 16 juni 2003 - 13:49

Het IS er zo mooi. Dit klinkt nostalgisch. Dezelfde ervaring die ik gisteren had, gewoon in het Vondelpark. Natuur, zelfs de mensen deden alsfof ze heel natuurlijk waren. En dan die mooie stadspanden ...altijd ergens op de achtergrond.
heidi () - 16 juni 2003 - 21:18

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.