Terug naar huis « Mini   » Zeker

zondag 07 september 2003 - 06:11
Niet gebruiken na, op, voor...

Ik ben een beetje raar met eten. (Oeh, newsflash...).
Ik ben ook een beetje raar met houdbaarheid van eten. Voor mijn eten gelden altijd andere of in elk geval: wat scheefgedraaide regels dan de fabrikant het heeft bedoeld.
Zo is het meeste blikvoer een paar jaar houdbaar. Krijg ik een Hakpot onder ogen die houdbaar is tot, zeg, april 2004, dan zet ik die viezig bij het afval. 'Die staat al drie jaar, die heeft drie jaar de tijd gehad om vies te worden en iets op te lopen, die hoef ik niet'.

Op vergelijkbare manier redeneer ik bij yoghurt. Optimelyoghurt is, wanneer net aangeleverd in de winkel, een week of twee, drie houdbaar. Ik beschouw hem dan ook, relatief gezien, vijf dagen vóór de datum al als verlopen.

However.
Gisteren heb ik een doorbraak gehad.
Gisteren heb ik yoghurt gegeten die houdbaar was tot de 7e.
En ik kan u met trots, en enige opluchting, meedelen dat ik dit experiment heb overleefd.

Maar nu gewoon weer T.H.T. 21-09.


Heel goed!

Ik heb dezelfde tik, met houdbaarheidsdata, hier in huis zijn evenwel geen blikjes/potjes/pakken yoghurt te vinden die ouder dan een week zijn omdat ik zelden meer haal dan ik nodig heb.
Liesan (URL) - 07 september 2003 - 07:31

Ik heb 't juist andersom, eet dingen die over datum zijn. Is niet zo erg, de smaak is er een beetje af maar schade heb ik er nog niet van ondervonden.
Aukje (URL) - 07 september 2003 - 10:35

Ik geloof dat ik nog veel erger ben, ik lust alleen melk uit een pak dat net open is, aangebroken pakken die mogen man en kinderen leegdrinken.
Ricky (URL) - 07 september 2003 - 10:57

Terwijl toch menig zwerver je leren zou dat juist al die yoghurtjes en andere zure zuivel langer meegaat dan de verpakking aangeeft. Goed en gratis eten, zo'n yoghurtje uit de vuilcontainer bij de supermarkt.
ijsbrand - 07 september 2003 - 12:40

Ik was een tijd lang helemaal panisch over dingen die misschien niet goed meer waren. Dacht bij alles wat ik at dat het beschimmeld, klonterig of zuur was.
Oraynah - 08 september 2003 - 21:55

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.