Terug naar huis « Disturbing   » Gezellig samenzijn

donderdag 25 september 2003 - 16:42
Briefje terug

In antwoord op mijn schrijven:
Geachte heer/mevrouw Puck,

Tot onze spijt vernamen wij dat u een minder prettige ervaring heeft gehad met een fles 150 cl Pepsi Max en wij betreuren dit ten zeerste.

In ons productiebedrijf wordt de uiterste zorg besteed aan de kwaliteit en verpakking van onze producten. De controle daarop is zo optimaal mogelijk.
Wij streven er naar dat al onze verpakkingen in goede staat ons bedrijf verlaten.

De door u opgestuurde fles hebben wij door het laboratorium laten onderzoeken.
Men constateerde dat een de limonade een vreemde smaak/geur zat.
Helaas komt het voor dat consumenten een frisdrankfles gebruiken voor andere doeleinden dan waar deze voor bestemd is.

Vermoedelijk heeft de vorige gebruiker in de fles langdurig een onbekende vloeibare substantie bewaard. Ondanks dat de fless vóór hergebruik zorgvuldig gereinigd worden, kan het voorkomen dat een afwijkende smaak/geur in de fles achterblijft.

Voordat wij de fles afvullen gaat deze langs een zogenoemde "sniffermachine".
zodra deze een afwijkende geur ontdekt wordt de fles verwijderd en vernietigd. De door u opgestuurde fles hebben wij enkele malen door de genoemde machine gestuurd, waarbij de afwijkende geur telkens werd gedetecteerd. Waarom dit tijdens het afvullen niet is gebeurd is voor ons onverklaarbaar.

De fles is voor hergebruik volledig gereinigd, echter vermoedelijk is de substantie die in de fles heeft gezeten in het plastic getrokken. Na hervulling van de fles zijn deze resten weer langzaam opgelost in de limonade. Vastgesteld is dat de onbekende substantie zodanig licht was dat dit absoluut geen gevaar voor de gezondheid opleverde.

Wij danken u voor het melden van uw klacht, waarvan wij goede nota namen en hopen dat u geen minder prettige ervaringen meer met onze producten zult hebben.

Indien u ons b.v. via bovenstaand doorkiesnummer uw bank- of girorekeningnummer bekend maakt, zullen wij ter compensatie de tegenwaarde van een aantal flessen naar uw rekening overmaken. Voor het verorzaakte ongemak bieden wij u onze verontschuldigingen aan.

Hoogachtend
VRUMONA B.V.

“De fles is voor hergebruik volledig gereinigd, echter vermoedelijk is de substantie die in de fles heeft gezeten in het plastic getrokken. Na hervulling van de fles zijn deze resten weer langzaam opgelost in de limonade. Vastgesteld is dat de onbekende substantie zodanig licht was dat dit absoluut geen gevaar voor de gezondheid opleverde.”

Vreemde alinea.
Mag ik hieruit concluderen dat niets beter reinigt dan Pepsi Max?
En hoe kunnen ze weten dat de substantie geen gevaar voor de gezondheid oplevert, als die substantie onbekend is?

Bij een volgende klacht ga ik trouwens maar zeggen dat ik een weblog hebben, en vragen of ze hun antwoord digitaal kunnen sturen.
Dit is veel te veel typwerk.


Brrr... Ik wil dit soort dingen geloof ik helemaal niet weten...
Hippo (URL) - 25 september 2003 - 16:44

Jezus, heb je dat allemaal in zitten typen? Hemel! Wel cool trouwens. Ik zou Coca Cola van het geld kopen :-)
Merel (URL) - 25 september 2003 - 17:00

iiiieeewww. ik wil niks weten van substanties die zich in wanden van flessen verstoppen om vervolgens zich in mijn cola op te lossen...

ik even m'n tanden poetsen :p
coert (URL) - 25 september 2003 - 18:56

Geachte heer Epsi,

gezien het feit dat ik aan huis gebonden ben wegens invaliditeit, zou ik u willen verzoeken die flessen te komen brengen. Gaarne in een krat, zodat ik er een tijdje mee vooruit kan. Voorts is 'zo optimaal mogelijk' een pleonasme. Zie ook http://taalunieversum.org/taaladvies/ter..

Groet,
Pim, namens Puck.
Pimmez (URL) - 25 september 2003 - 18:56

Digitaal of digitaliseren ... Een scanner met goede tekstherkenningssoftware is misschien ook een idee? Zelf vind ik veel tekst overtypen ook minder en denk dan bijvoorbeeld aan zo'n flashsite waarvan ik de tekst wil knippen en plakken, zoals van http://archeologie.kennisnet.nl/schip/ ten behoeve van Project0 - http://www.missgien.net/project0/ Als iemand ideeën heeft hou ik me aanbevolen voor tekst kopiëren uit een stuk Flash !?
JoG - 25 september 2003 - 23:05

Getsie, ik hoef gelijk geen frisdrank meer. Wie weet wat er in die flessen heeft gezeten....
Ricky (URL) - 25 september 2003 - 23:24

Precies, niets reinigt beter dan pepsi C of coca C. Roestende bladveren, maag-darmkolieken, alles wordt schoon als je die handel erbij giet. Waarom denk je dat in die ongezonde buitenlanden zoveel cola-automaten staan.

Al die rough-guides en lets' go gidsen hebben als tip nummer 1 voor de back-packer dat je bij twijfel over gezond eten er gauw een blikje cola achteraan spoelt. Als je dat binnenhoudt ben je nog prima gezond. Voordien genuttigde insecticiden of overige bacteriele / virale / fysieke ongeregeldheden verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Het enige wat Vrumona eigenlijk nalaat te vertellen is dat ze de flessen met hun eigen cola reinigen....
PieterL - 26 september 2003 - 00:43

Ik ken mensen die die flessen volpiesen en dan lange tijd laten staan.......
Renée (URL) - 26 september 2003 - 16:19

Oh, bah Renee! Ik ben blij dat ik niet van cola houd. Ik drink meestal Bar-le-duc, uit pakken : D
Sabine - 28 september 2003 - 15:51

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.