Terug naar huis « En dan waren er nog d…   » Maliënkolder en ander…

donderdag 08 januari 2004 - 10:03
ADSL vs ADSL

Wij vergelijken:
xs4alldemon
Lite  : €36,95 - 1024/320; datalimiet 5Gb
Basic: €51,15 - 2048/320
 
1: €19,95 - 512/256
2: €39,00 - 1024/512
3: €55,00 - 2048/1024
KPN bbned
5 popboxen; 50 mail-aliassen
 
1 popbox; onbep. mail-aliassen
zie ook
50 MB website; www.xs4all.nl/~naam20 MB website; www.naam.demon.nl
gesplitste rekening kpn/xs4alléén rekening bbned


Nog meer zaken die belangrijk zijn..?
En wat is in praktijk het verschil tussen bbned en kpn?


Dit zijn iig de goeie providers :-)

Volgens mij (maar dit is ongeverifieerd en uit mijn hoofd) moet je bij bbned nog wel zorgen voor een kpn telefoonlijn, tenminste, dat was twee jaar geleden wel zo.

Kijk ook even of je volgens contract thuis servers mag draaien, kun je eindelijk wat met al die linuxdistro's doen die ongebruikt in de kast liggen ;-)
lijn - 08 januari 2004 - 10:35

Ik neem aan de bbned er domweg voor zorgt dat jij maar 1 keer hoeft te betalen en dat zij het geld vervolgens verdelen over KPN en Demon.
Het ADSL-netwerk is nl. van de KPN, dus waar je ook ADSL aanvraagt, op een of andere manier vangt KPN daar geld voor.
Maar ach, de telefoonrekening betaal je nu ook elke maand al (al dan niet automatisch) en als je XS machtigt heb je naar de betaling daarvan ook geen omkijken meer naar.
Bovendien: je kunt de ADSL-lijn tweaken en er een hubje tussen zetten, vervolgens hang je er zoveel pc's aan als je wilt. Hier draaien er soms 5 tegelijk (2 van mij, 2 van Lief en 1 van T.) en dat gaat prima.
Ik het altijd zoiets: over hoemeer schijven het gaat, hoemeer kans je hebt dat er ergens iets fout gaat.
Gien (URL) - 08 januari 2004 - 11:05

KPN is KPN en BBNed is dat niet. Dat is genoeg, geloof me. Ik heb weken zonder internet gezeten omdat KPN de boel weer eens verschrikkelijk in de war had gestuurd. Mijn Demon-lijn (via BaByXL, Demon heeft twee partners) draait vanaf het begin vlekkeloos.
Martijn (URL) - 08 januari 2004 - 11:13

@Gien: Ik woon bij mijn ouders. Ik ben de enige die thuis computert en internet, en dus logischerwijs de betalende. Eén rekening, in plaats van een gesplitste, is om administratieve redenen gewoon veel praktischer.
Puck (URL) - 08 januari 2004 - 11:19

Puck, ik begrijp in ieder geval uit de media dat BBned niet snel dingen die snelheid verhogen of iets dergelijks impliceren.

Toen ik bij Tiscali aanvroeg kreeg ik trouwens drie keer een afwijzing om vage redenen. Toen heb ik zelf KPN gebeld met de vraag wat die me konden bieden. Mijn ADSL via Planet (=KPN) die ik van KPN kreeg, was binnen 3 weken aangesloten en werkt PRIMA. Geen tussenpersonen meer voor mij..
Michiel H. (URL) - 08 januari 2004 - 11:47

Geen verstand van dit soort dingen. wanadoo was de goedkoopste, toendertijd iig, en ik heb zelden problemen.
Een puck.demon klinkt natuurlijk wel leuker ;)
tylani () (URL) - 08 januari 2004 - 12:01

Let ook op de overboekingsfactor, is nogal belangrijk. Die geeft met hoeveel mensen je (maximaal) je bandbreedte deelt. Bedrijven delen de maximale capaciteit op zodat er beter gebruik wordt gemaakt van die capaciteit. Zie ook https://services.nl.demon.net/xdsl/expre..
Manuzhai (URL) - 08 januari 2004 - 12:13

Demon via Babyxl, en dat gaat ook prima. Demon volgt de wapenwedloop van het verdubbelen van de snelheid voor dezelfde prijs, dus ook daar geen reden tot spijt.

En als je demon hebt, heb je een rechtstreekse connectie: je kent ome Wilco tenslotte. (maar dat heb ik niet gezegd.)
walter - 08 januari 2004 - 14:37

De 5 popboxen bij xs4all zijn reuze handig als je verschillende onderwerpen gescheiden wilt binnenkrijgen. Aliassen van 1 popbox komen immers allemaal in die ene popbox binnen.

Ons netwerkje van 3 computers logt via een router in. Ik geloof niet dat de IP kan zien hoeveel computers aan de router hangen. De aangesloten machines gebruiken ook geen extra ruimte van de IP, maar van de eigen netwerkverbinding. Als we met 3 zitten te surfen gaat het gewoon wat trager.
elisa (URL) - 08 januari 2004 - 16:03

Puck,
Ik ben al zeker een jaar of zes bij planet (althans eerst wxs, maar dat is nu planet) en zeer tevreden. Sinds een jaar of twee heb ik het basic-pakket en nog geen enkele keer een echt probleem gehad. Ben 24 uur per dag online. De enkele keer dat mijn verbinding uitvalt, is als Windows vastloopt.
Ik raad je aldus aan: doe niet stoer met allerlei alternatieve aanbieders, conformeer je gewoon aan de harde werkelijkheid: KPN is dominant.
ErzuliesJongetje (URL) - 12 januari 2004 - 23:01

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.