Terug naar huis « Beweging   » Beroepsethiek

vrijdag 16 januari 2004 - 09:33
Verhitte gemoederen

Behalve een entree, koffiehoek, kleedkamer met toilet en twee sportzaaltjes heeft onze sportschool ook ettelijke verwarmingselementen, een doucheruimte en een sauna. Veel water en veel hitte.
Bij de ingang rook het al alsof ergens in de relatie tussen die twee iets was misgegaan. Schroeierig, broeierig. Natte handdoeken op een hete CV. Vies, bijtend heet in de neusholten.
Het werd alleen maar erger en in de kleedkamer was de stank niet te harden. De toiletten roken alsof een gigantische waterketel stond droog te koken, met op de bodem een lijk.
Paniek alom. Ik stelde me vlammend teer voor. De sauna-installatie die bezig was door te branden. Gassen. Groot en gewelddadig en vooral ontraceerbaar maar dodelijk.
Toen ik op het punt kwam dat ik serieus in overweging nam dat De Terroristen tot ons land waren binnengedrongen en als eerste doelwit ons hadden verkozen, de Vrije Vrouwen die sporten, besloot ik dat het hoog tijd werd om op te stappen. Ik liep toch al krom van de spierpijn, ik moet vanochtend nog een hoop doen, het kwam ook eigenlijk wel beter uit te vluchten.
Terwijl ik bij de balie op mijn pasje stond te wachten hoorde ik dat de supermarkt recht boven de sportschool bezig was met onderhoud aan liften. Lassen enzo. Dat daar de stank vandaan kwam.
Niettemin: als u vandaag of morgen op het nieuws hoort dat een Haagse sportschool is ontploft, dan wist u het al. En dan ben ik zojuist aan de dood ontsnapt.


Da's niks maar een kapotte verwarming op je werk is ook niks. Bah, koud, verkleumd.
Micheline (URL) - 16 januari 2004 - 10:21

En ik ook... door bij een andere Haagse sportschool te sporten!
nathalie () (URL) - 16 januari 2004 - 12:17

En wellicht ik ook...als ik schouderophalend langs je sportschool wandel...
ErzuliesJongetje (URL) - 16 januari 2004 - 12:37

dat dan weer wel !
sas - 16 januari 2004 - 12:40

Moet even zeuren, hoor: gewelddadig a.u.b. Met dd
henk (URL) - 17 januari 2004 - 00:15

Lasgeur is heel specifiek. Ik krijg er altijd heimwee van ;-)
Hippo (URL) - 18 januari 2004 - 21:46

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.