Terug naar huis « Prinses op de erwt po…   » Zelvferzekerd

zaterdag 17 januari 2004 - 15:30
Ongelegen

U zult het niet geloven, maar ik verheug me elk jaar op mijn belastingaangifte. Fijn alles op orde, meteen in de gelegenheid al mijn mapjes en formuliertjes en allerhande administratieve papierkes te ordenen en opruimen.
Alles op de computer, geen boekwerken vol bijlages en instructie: gewoon wat vaste zaken invullen. Niets moeilijks, wel elk jaar de uitdaging om kruip-door-sluip-door weggetjes te vinden.

Bij mijn eerste aangifte was ik niet helemaal zeker van mijn zaak en maakte ik een afspraak bij de belastingdienst om mijn bende ingevulde papieren te laten nakijken. Het eind van het liedje was dat vier hoge heren om me heen kwamen staan en met open mond toekeken hoe 'een echte Wajonger' (nee mevrouw, wij hebben hier eigenlijk nooit iemand met een Wajong-uitkering; de meesten hoeven ofwel geen aangifte te doen ofwel hebben een voogd die dat regelt) hen precies liet zien: kijk, dit kan ook nog, en hier heb ik recht op, en dit is op mij van toepassing.
Oh ja.. oh ja.. jeetje...

Belastingaangifte doen is leuk en vorig jaar was ik hevig teleurgesteld dat mijn jaaropgave later kwam dan de aangiftediskette.
Maar vorige week al was de jaaropgave er.
En nu net is zat bij de post de welbekende, langverwachte dikke blauwe envelop.
En eigenlijk heb ik er nu helemaal geen zin in...


Bah, na een paar keer digitaal invullen en vorig jaar ook digitaal versturen kreeg ik alleen nog maar een miezerig A4'tje met de mededeling dat ik het programma mag downloaden. Krenten!
Edwinek (URL) - 17 januari 2004 - 20:40

Dát had ik moeten weten bij mijn eerste belastingaangifte: laten nakijken door de belastingdienst. Ik wist niet eens dat dat kon.
I)akmuis - 20 januari 2004 - 15:00

ik wist helemaal niet dat je met wajong recht heb op teruggave... is dat de moeite waard? dan moet ik t ook maar ns proberen dan...
tylani () (URL) - 21 januari 2004 - 09:12

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.