Terug naar huis « Hop hop   » Murphy. Again.

woensdag 04 februari 2004 - 05:26
Woelig

Ik wachtte op de slaap, maar de slaap kwam niet.
Pil of niet: om halfelf was ik voorbij slaap en hij wenste ook niet terug te keren. Al wat er kwam waren gedachten. Pieker-gedachten.

De wijze, mij nietszeggende kreten uit yogakringen indachtig besloot ik "mijn hoofd leeg te maken".
Nietszeggend is geen goede basis voor effectief handelen, zo blijkt: als mijn hoofd in theorie al een fractie van een gruzelement van een seconde leeg was, dan werd die leegte ras gevuld met asielzoekende nieuwe gedachten.
Mijn hoofd heeft een ondeugdelijk vreemdelingenbeleid, en al spoedig bleek Jan en Alleman zich gevestigd te hebben. Om vervolgens een heuse stammenoorlog te ontketenen.
Kortom: ik draaide door, en niet zuinig ook.

Hoog tijd om hulptroepen in te schakelen.
Ik besloot mijn dominee te bellen. Die zou raad weten.

Lijntjes met God blijken geen garantie voor een evenwichtige geest. Of juist wel: de klanten van een reformwinkel zijn immers voor het grootste deel helemaal niet gezond en bloeiend, maar integendeel behept met een keur aan allergieën en overgevoeligheden.
Hoe dan ook: mijn dominee blijkt net zo'n neurotisch wrak als ik. Maar gezellig was het wel.

Om tien voor halftwaalf hingen we op (dit was een veel ingewikkelder proces; er kwamen moeders (de zijne! Ha!) en dubbelgesprek en mislukte wachtstand in voor, maar dat verhaal mag u met genoemde trefwoorden zelf afmaken), waarna ik zieker werd dan ik in tijden ben geweest. Zomaar. Al mijn darmen - en ik weet nu, tot op elke pijnlijke centimeter, dat die inderdaad meters lang zijn - krampten samen. Compleet nonfunctionele krampen. Kramp om de kramp alleen. Mijn ingewanden hebben de Zengedachte in elk geval wèl te pakken.

Ik belde vriendin-lief wakker, hetgeen maar nauwelijks lukte. Hoe flauw. Terwijl ik toch altijd wakkerword als zij.. oh nee. Die zin kan ik beter niet afmaken.

Even snel als zij was begonnen (zo bedenk ik me achteraf, gezien de tijdsspanne) vertrok mijn dodelijke ziekte weer, waarna ik om kwart over twaalf in slaap sukkelde.

Al met al een woelige avond.

Korte nachten wekken het best, zo is mij in het verleden al vaker opgevallen. Niks comateuze toestand.
De wekker ging, en ik schoot omhoog.
Een korte blik op mijn horloge leerde me dat het zes uur was, dat ik mijn wekker verkeerd moest hebben gezet, dat ik haast had, HAAST, snel wassen aankleden eten NSEL!!
Ik struikelde over mijn eigen letters.
Een wat langere blik op mijn horloge leerde me dat het helemaal geen zes uur was geweest, maar vijf uur. Dat ik a l l e  t i j d  v a n  d e  w e r e l d  h a d.
Veel te veel tijd, eigenlijk.

Nu dan.
Eerst maar eens rustig ontbijten. En dan wachten tot ik compleet knockout ga. Want ergens heb ik het gevoel dat de kans daarop groot is.


Heb je mijn nummer?
Majadebij (URL) - 04 februari 2004 - 07:48

Waarom heb jij in hemelsnaam om zes uur 's ochtends háást? Gewoon door blijven ademen, dat doet het altijd goed. En dat ontbijten vast ook.
tylani () (URL) - 04 februari 2004 - 10:07

Maar zelfs als het zes uur zou zijn geweest, vanwaar dan die haast? Moet je ergens zijn om zes uur? Heb je een Heel Belangrijke Taak om zes uur? Half Nederland, wat zeg ik, driekwart Nederland ligt dan nog op een oor, waarom jij niet?
Eveline (URL) - 04 februari 2004 - 13:39

@ Eveline & tylani: ik slik medicijnen waarvan ik erg moe word.
Ongeveer een half uur na slikken val ik in slaap, gedurende ca 1,5 uur. Als ik om halfzes opsta kan ik - na douche, ontbijt, pil en pilslaap - om 8 uur mijn 'echte' dag beginnen. Sta ik later op, dan kan ik ook pas later beginnen. En als ik om kwart voor acht een afspraak heb, dan ben ik met om 6.00 opstaan dus laat.
Puck (URL) - 04 februari 2004 - 13:45

Pffff....
En ik maar denken dat je 'gewoon' een extreem ochtendmens was.
Florine (URL) - 04 februari 2004 - 14:48

Ik constateer dat u het woord "gruzelement" gebruikt. Dat is goed, we dienen het af en toe toe te gebruiken, anders wordt het maar lui.
Mijnheer Lijstje - 04 februari 2004 - 22:38

Jeetje Puck, dat klinkt bijna als een handicap, zo'n pil. Dank je voor je uitleg.
Eveline (URL) - 05 februari 2004 - 10:58

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.