Terug naar huis « Eendje   » Schuldbelijdenis

woensdag 10 maart 2004 - 15:45
Rug (etc)

Mijn titelgeving werd wat te ingewikkeld. En het hele onderwerp werd ook gewoon saai.
Maar, truth be told: mijn rug ligt nog steeds in de vernieling.
Muurvast, onvoorstelbaar pijnlijk.
Zitten gaat niet, lopen een beetje, staan absoluut niet, liggen alleen na een voorzichtig 'schikken' van mijn lichaam. Maar overeindkomen is daarna een ware kunst.
's Ochtends bij het tandenpoetsen moet ik door de knieeen voor de wastafel: als ik gewoon buk krijg ik de rug daarna niet meer gestrekt.
Nou ja: u hebt een beeld.
Mijn fysio kan me niet helpen. Het is een acuut probleem en dat moet vanzelf helen, zei hij; maar als de pijn gaat uitstralen naar mijn voeten moest ik even bellen. Ook al zo'n opbeurende mededeling. Ik wist niet eens dat dat kon.
Mijn adviezen aan mezelf zijn uitgeput.
Natuurlijk was het gekkenwerk om verder te gaan klussen met een kapotte rug, dat snap ik ook wel; maar van het gewone bewegen ben ik ineens ook niet zo zeker meer.
Normaal gesproken is woensdagavond sportavond.
Circuittraining: fitness.
Wat is nu wijsheid?
Gewoon gaan, en een beetje op de loopband lopen, wat fietsen en voorzichtig wat gewichtjes (niet vanuit de rug!!) ?
Of toch maar thuisblijven (met het risico dat ik steeds vaster kom te zitten)?
Wat denkt u?


Vandaag lekker thuisblijven en eventueel voor de TV wat bewegen...
carin (URL) - 10 maart 2004 - 16:28

Zo gewoon als maar kan proberen te bewegen. En daarmee dus ook alles doen wat je normaal zou doen. Hoe pijnlijk ook. Juist de angst om pijn te voelen maakt je stijver.

Toch, gaan fitnessen lijkt me wat overdreven.
ijsbrand (URL) - 10 maart 2004 - 16:49

Lekker in een gloeiend heet bad gaan liggen.
Ricky (URL) - 10 maart 2004 - 17:25

Bent U helemaal bedonderd :)
Natuurlijk blijf je thuis! Of je zou in de sportschool op je dooie gemak wat op de fietsmachine moeten doen. Om meer stijfheid te voorkomen moet je wel proberen zoveel mogelijk normale bewegingen te maken en vooral zorgen dat de plaats des onheils warm blijft. Ik vind in voorkomende gevallen tijgerbalsem een waar wondermiddel (gewone vapo-rub werkt ook wel een beetje)
Liesan (URL) - 10 maart 2004 - 17:43

Gezien het postje van vannacht (waar is dat gebleven trouwens?)zou ik lekker thuisblijven. Of hebben ze er ook een zonnebank?
Isjtar () (URL) - 10 maart 2004 - 18:11

Beste Puck, wat is er nu gebeurd? Ben je het slachtoffer geworden van censuur... heb je jezelf gecensureerd?

Wellicht sliep ik vanmorgen om een uur of acht nog een beetje, maar ik weet toch zeker dat er toen postjes op je site stonden die nu weer verdwenen zijn. Eentje die je afgelopen nacht rond twee uur getikt hebt (het onderwerp had iets met vocht van doen...) en een van vanmorgen.

Kom op. Met de billen bloot. Waarom zijn ze er af?
ErzuliesJongetje (URL) - 10 maart 2004 - 20:51

Puck, een tip. Of het echt helpt weet ik niet en of je het kunt ook niet. Je hebt er een trap voor nodig waaraan je kunt hangen.
Ooit, in een grijs verleden, werkte ik voor een groentezaak. De baas, de groenteboer zeg maar, kreeg op een gegeven moment last van een hernia. Iets teveel onsjes meer.
Hij had het advies gekregen om aan de trap te gaan hangen. Gewoon los hangen. Handen aan een trede, de kruk onder je vandaan en alles laten bungelen. Schijnt erg goed te werken.
Verder zou ik me rustig houden en voorzichtig wat oefeningetjes doen. Plat liggen op je rug en knieen een voor een optrekken naar je borst (zegt mijn eigen herniapatient).
Sylvester () (URL) - 10 maart 2004 - 22:10

In jou plaats zou ik iet naar fitness gaat, maar een rustig wandelingetje proberen te maken zodat de boel inderdaad niet nog vaster komt te zitten. Sterkte ermee.
I)akmuis - 11 maart 2004 - 15:30

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.