Terug naar huis « Knoeipoets   » Heikele kwestie

donderdag 24 juni 2004 - 06:26
T.H.T.

Gut, bestaat dat spul nog? Dat moet eind jaren tachtig zijn geweest, dat ik daar voor het laatst van hoorde. Nou, ze hebben de verpakking ook niet schrikbarend veranderd zeg, sindsdien..

Van een vriendin van mijn moeder had ik twee pakjes wasverzachter gekregen. Want zij deed er niets mee, en 'mama zei dat jij het wel gebruikt'.
Ik haat dat, als mensen na mijn zesde nog over 'mama' spreken, in plaats van 'je moeder' of desnoods gewoon haar voornaam.
En ik wou haar wasverzachter niet. Ik ben zeer gehecht aan mijn Robijn Morgenfris en daarbij: nou ja. Ik wou het gewoon niet!
Misschien was mijn grootste ergernis nog wel het feit dat mijn moeder zo moeiteloos alles over één kam scheerde. Haar dochter gebruikte Dat Gif, haar dochter was toch al verloren en bedorven, een kind van haar tijd, en gif is gif dus wat maakt het uit welk merk het is.
Ik word bijzonder koppig als mijn moeder weigert zich in mijn wereld te verplaatsen. Hoe futieler het onderwerp, hoe koppiger.

Maar zojuist was de Robijn op. En ik had nog dat zakje staan.
Vooruit dan maar.
Ik opende één van de pakjes. Ik schonk. Ik schonk nog eens. Er gebeurde niets. Ik keek in het pakje en zag een soort gestolde blauwe lavavlakte.
Misschien had ik wel gelijk gehad. Dat Lenor er inderdaad eind jaren tachtig mee is opgehouden.


Mag ik je podium misbruiken door een vraag te stellen over een zeer heikele kwestie?
Kaatje
kaatje () - 24 juni 2004 - 09:11

Na jaren trouw wasverzachter te hebben gebruikt ben ik sinds kort overgestapt op schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is het helemaal. Alles wordt nog zachter, mijn wasmachine ontkalkt zichzelf en het is zo hypoallergeen als maar kan zijn.

(sorry dat ik je reactietooltje een beetje verwaarloosd heb maar het zat er allemaal niet zo in)
Liesan (URL) - 24 juni 2004 - 13:06

@Liesan: kun je azijn gebruiken als wasverzachter?
pom () (URL) - 24 juni 2004 - 13:14

@pom ja, heel goed ook in mijn ervaring tot nu toe. Misschien moet je oppassen met tere weefsels, nog niet geprobeerd.
Liesan (URL) - 24 juni 2004 - 13:46

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.