Terug naar huis « T.H.T.   » Kringloop

donderdag 24 juni 2004 - 09:50
Heikele kwestie

Gaat uw gang.


Nou Kaatje, kom op...
DjB - 24 juni 2004 - 12:58

De spanning wordt al groter.

Maar is het niet zo dat Heikele Kwesties meestal niet publiekelijk worden besproken voor het oog der massa?
Willem () (URL) - 24 juni 2004 - 13:01

Ruim een jaar geleden bevond ik mij in een netelige positie,in een instituut, ik werd omringd door mensen die mij kwetsten en kleineerden. Nu gaat de EO een programma maken over dit instituut, vooral over het dilemma wel of niet naar dit instituut. Al lang geleden werd mij verteld dat er geen 'deskundigen' bij zouden zijn, slechts ouders: de ervaringsdeskundigen. Ik heb mijn volledige medewerking toegezegd. Zaterdag is de studio-opname. Nu blijkt dat er wel iemand van het instituut komt, iemand die ik mijn hele leven niet meer wilde zien. Straks zit ik naast haar met de camera erbij. Hoe overleef ik dat? Hoe word ik in éen klap sterk, zelfverzekerd en kan ik me niet laten kwetsen, kleineren, pijnigen?
Kaatje () - 24 juni 2004 - 14:40

Ik dacht: het gaat hier om een taalkundige kwestie, want heikel, dat is een germanisme natuurlijk.
frans (URL) - 24 juni 2004 - 16:05

@Kaatje: ik denk dat je dat kunt en moet zeggen; dat je geen trek hebt om met die persoon geconfronteerd te worden. Er was je tenslotte beloofd dat je met alleen ervaringsdeskundigen zou praten. Hoe zij dat dan gaan oplossen, dat is hun probleem. Jij mag (nee, moet, denk ik) je eigen grenzen trekken. Als je dat doet kom je voor jezelf op, als dat niet sterk is...
Eveline (URL) - 24 juni 2004 - 16:59

@ Kaatje: ik kan me wel vinden in het antwoord van Eveline, echter: ik denk dat je het ook zo kan bekijken, dat het een soort van 'afrekening' voor je kan zijn om waar die persoon bij is te vertellen wat JIJ ervan vindt. Je kan je ook afvragen waar zij jou nu nog mee zou kunnen kwetsen en of dat 'in het nu' nog wel aan de orde is. Wat ik me eigenlijk ook een beetje afvraag is: bèn je niet nú al veel sterker dan je denkt? Dat je gewend bent om jezelf als niet sterk te zien? Want hoe sterk moet je wel zijn om aan zo'n opname mee te doen, met of zonder oude confrontaties?! Veel succes, laat even weten hoe het afloopt (en wanneer het op tv. is?)
Mindy (URL) - 24 juni 2004 - 17:39

Tja, en in 't antwoord van Mindy kan ik me dan ook wel weer vinden. Zo blijft een kwestie heikel.
Eveline (URL) - 24 juni 2004 - 19:48

De vraag is eigenlijk hoeveel reden je nog hebt om bang (of wat dan ook) voor haar te zijn...
(En misschien nog wel meer: hoeveel reden heeft zij wie weet om bang voor jóu te zijn?)
Mindy (URL) - 24 juni 2004 - 22:46

Het kan een soort afrekening zijn, maar met make-up op je gezicht en al die studiolampen en dat gedoe van regisseurs kan het ook lastig zijn om je zegje te doen... Hmm, lastig.
Aliëtte - 25 juni 2004 - 03:28

Probeer te bedenken wat voor strategieën zij kan toepassen om jouw verhaal te ontkrachten en of je daar tegen opgewassen bent.
pom () (URL) - 25 juni 2004 - 10:27

Hoe dan ook, het is me gelukt.
Uitzending pas op 23 december. Veel dank.
kaatje () - 28 juni 2004 - 18:39

ONWIJS GOED VAN JE, KAATJE, GEFELICITEERD! Ik hoop dat je er een sterk en goed gevoel aan hebt overgehouden?
Mindy (URL) - 28 juni 2004 - 23:27

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.