Terug naar huis « Frustrerend   » Verlenging (1)

dinsdag 04 december 2001 - 05:51
Terugkerende nachtmerrie keert terug

Waarin nog steeds:
treinstations met doolhoven van rare roltrappen; zwembaden met (eveneens) doolhoven van lange, dichte glijbanen; treinen en liften met een onderweg wisselende danwel geheel verdwijnende bestemming; onbekende steden; de Grote Achtervolging; alleen zijn of mensen kwijtraken.

En tevens, sinds de komst van de computer:
Het onuitroeibare virus.

Rode draad lijkt me: verlangen naar controle en het gebrek daaraan.

Met na afloop het welbekende benauwde, misselijke gevoel, de panische angst en het onwankelbare geloof dat er 'iets' in de gang zit.

En dat alles tussen vijf en halfzes in de ochtend.
Ach ja. Nachtrust wordt mateloos overschat.


Volledige herkenning ...
Gambit () (URL) - 04 december 2001 - 08:28

Heel herkenbaar. Ik zie er meestal dit in:
Reizen (en zoeken) in dromen kunnen vaak symbool zijn voor het op weg zijn naar een nieuwe 'identiteit'. Verdwalen is in dit licht is vaak het niet kunnen vinden. Vluchten zou de angst kunnen zijn dit nieuwe onder ogen te zien. Achtervolgt wordt je vaak dan doordat gene wat je onder ogen moet zien. Misschien een beetje vaag en zwaar op de vroege ochtend, maar 'ingevuld' verklaard het altijd een hoop (voor mezelf).
Flod - 04 december 2001 - 10:14

De rode draad zou ook kunnen zijn: 'onderweg naar nog onbekende bestemming'.
Kan zo beangstigend zijn dat het niet lukt van het reizen te genieten wat misschien best interessant is.
elisa (URL) - 04 december 2001 - 12:21

Vannacht ook raar gedroomd... Ik weet alleen niet meer waarover (vanmorgen nog wel)... Misschien toch een diee om vroeger te gaan slapen (2:15 o.i.d. is voor een doordeweekse dag niet echt goed, als je de volgende morgen om half acht (wordt tegewoordig vaker half negen) weer opstaat...

Misschien een ideetje... als die dromen steeds tussen vijf en half zes zijn, om gewoon voor die tijd op te staan :-) Maar zo makkelijk zal het niet gaan, denk ik...
roelof () - 04 december 2001 - 14:50

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.