Terug naar huis « Bij af   » Kwaliteit

donderdag 26 augustus 2004 - 09:01
Saampies

Het is tijd voor teamsport, zo heb ik besloten.
Nou is het probleem alleen dat ik geen grein van sport afweet.
In een ver verleden heb ik handbal gespeeld. Ik was vaste keeper en ik was best heel goed, voor mijn sportdoen. Maar mijn voornaamste streven was toen, behalve ballen uit het doel houden, om zo ver mogelijk uit de buurt van Oppertreiteraar Jaqueline te blijven, zonder daarbij de wonderschone Aukje uit het oog te verliezen. Meer wist ik niet van club of sport.
De paar verenigingssites die ik tot nog toe heb gezien spreken echter over Dames 1, 2, 3 en 4, over divisies, competitie, promotie, degradatie.

Mijn enige criterium was eigenlijk: dicht bij huis, zodat ik er zelf heen kan; en geen (uit)wedstrijden, in verband met drama's van obscure sporthallen net buiten Naaldwijk (1 bus per uur) en dat soort ongein
Soort sport maakt niet uit.
Maar wat moet ik met al die termen?

Kunt u mij wellicht de ins en outs van teamsport en verenigingen uit de doeken doen, en mij bovendien vertellen of het überhaupt mogelijk is om sport te beoefenen zonder wedstrijden te hoeven spelen?


Tuurlijk kun je sporten zonder wedstrijden. In dat geval doe je alleen mee met de training. Bel een vereniging, en vraag gewoon of je een keertje mee mag trainen, om het te proberen. Dat kan vrijwel altijd, en dan weet je gelijk of het écht wel wat voor je is. Desnoods ga je alleen maar even kijken. Vaak zijn er binnen een club ook teams die helemaal geen competitie spelen, maar alleen recreatief, zoals dat heet.

Het is overigens wel handig om zelf eerst te bedenken welke sport je eigenlijk wilt doen.
mIKe - 26 augustus 2004 - 11:48

> Het is overigens wel handig om zelf eerst te bedenken welke sport je eigenlijk wilt doen.

Ja, weet ik. Maar het maakt me niet zo gek veel uit, eigenlijk. Ik ben overal even slecht in. Liever geen boksen of hockey; voor turnen of ballet heb ik de bouw niet en voor judo is mijn rug niet soepel genoeg gebleken. Maar verder hangt het meer af van het aanbod dan van mijn voorkeuren.
Puck (URL) - 26 augustus 2004 - 12:02

Teamsport...waarom? (anders zou ik beslist gaan schaatsen of atletiek) Maar als je echt zonodig wilt: veel verenigingen hebben een recreatief uurtje. Dat betekent: gewoon voor de gezelligheid zonder verdere verplichtingen. Dus ook zonder sporttermen. Hoe hoger trouwens het getal -dames 1, 2, 3, 4-, hoe broddeliger het team is. Heeft je sportschool geen groepslessen? Callanetics, pilates, etc.? Oh nee, das weer geen teamsport. Kijk in de stadsgids bij verenigingen en bel ze stuk voor stuk. Kijk en vergelijk. En sterkte.
kaatje () - 26 augustus 2004 - 12:21

Je kiest wat verenigingen betreft het juiste moment uit: veel clubs gaan in september weer van start. Maar is het lichamelijk voor jou wel het juiste moment om een (nieuwe) teamsport te gaan proberen? Ik zou 't met jouw zicht niet aandurven om bijv. een balsport te gaan doen....
Eveline (URL) - 26 augustus 2004 - 12:29

Enne...ben jij niet bang voor de bal? (ikke wel)
kaatje () - 26 augustus 2004 - 14:16

@Eveline: mij kennende is het nooit het juiste moment. Als het de ogen niet zijn zijn het wel de gewrichten.
Ik denk dat het inderdaad niet helemaal verstandig is om nu iets met kleine snelle balletjes te gaan doen. Geen squash of softbal. Darten of jeu de boule of boogschieten is een verloren zaak omdat ik daarvoor te weinig details zie. Maar alles met groter materieel en groter doel moet geen probleem zijn.

@kaatje: waarom bang voor de bal? Een bal vang je. Of je slaat hem terug. Of je duikt.
Puck (URL) - 26 augustus 2004 - 16:02

Puck.. Is badminton niets voor je? Sporten in teamverband (gezellig in de hal of op het veld) en geen wedstrijden als je dat niet wilt. Recreatief badmintonnen dus.. Daar is veel van in DH
Majadebij (URL) - 26 augustus 2004 - 18:37

Toen ik nog in DenHaag woonde was er een of 2 keer per week instuif (in ieder geval op donderdag) in een of meer sporthallen. Volledig recreatief, je kon er alleen naar toe komen en vond vanzelf medesporters. Er was ook begeleiding bij. O.a. badminton maar ik dacht ook volleybal. Werd georganiseerd door de sportafdeling van de gemeente DenHaag, die kunnen je vast verder helpen. Ik vind het een goed idee van je. Sporten kan bovendien een positief effect op je zicht hebben.
CuraKora - 26 augustus 2004 - 20:55

Gezien je visus is basketball toch het eerste wat in mij opkomt. Hoewel American Football ook een optie is.
Kun je jezelf lekker inpakken.
heidi () (URL) - 26 augustus 2004 - 21:53

@heidi: maar die zit zo verdomd ver weg in Den Haag. (lees 2 bussen per uur en voor Puck -ik gok- op zijn minst 2 keer overstappen of zo'n driekwartier fietsen)
astrid (URL) - 27 augustus 2004 - 11:29

@ astrid...ik ben alweer veel te lang uit Den Haag vandaan, merk ik.
heidi () (URL) - 27 augustus 2004 - 12:28

Zou je een vrouwenvorm van KungFu wat vinden? Dus de zachtaardige, geduldige en je-hoeft-niet-lenig-te-zijn versie? Daar zit ik namelijk al een tijdje op en ik vind het een groot aantal voordelen hebben:
-goede conditietraining waarbij veel aandacht is voor 'persoonlijke grenzen'
-in een groep maar wel voor jezelf sporten, dus geen teamresultaten (geeft mij persoonlijk een hoop rust)
-door en voor vrouwen ontwikkelt maar er zitten wel voornamelijk mannen op, maar dus geen ruig karategedoe en toch:
-goed voor je ego, voor contact met je lichaam (voor jou ook van toepassing?), voor zelfverzekerdheid, namelijk het gevoel van weerbaarheid
-mogelijkheid tot driftbuien, dan ga je gewoon tegen iemand die beter is dan jij ;-)

Ze zitten in het Segbroekcollege in Den Haag, is dat haalbaar?

http://www.wing-chun.nl

ps. Géén spierkracht, wel snelheid nodig (na vijf jaar oefening, hoor :-) )
Mindy () (URL) - 27 augustus 2004 - 23:53

Ps. Ze zitten door het hele land, ik sport in Rotterdam
Mindy () (URL) - 27 augustus 2004 - 23:54

ga paardrijden. in een groep en geen wedstrijden en relatief bij je in de buurt te doen :-)
tylani (URL) - 01 september 2004 - 22:21

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.