Terug naar huis « Explosie   » Saampies

dinsdag 24 augustus 2004 - 06:11
Bij af

Op zondagochtend je computer aanzetten.. en nog eens aanzetten.. en nog eens en nog eens en nog eens en er dan achter komen dat er wel èrg weinig gebeurt als je die aan-knop indrukt, is niet fijn.
Op maandagmiddag 56 euti moeten neertellen voor een nieuwe voeding, omdat alle goedkopere versies uitverkocht zijn (want je was één van de twintig hagenaars die met een bij het onweer gesneuvelde voeding bij de computerzaak kwam) is nog veel minder fijn.
Maar goed, we zijn er weer.

Ook gisteren: controle bij de oogarts.
Was mijn visus eind juni nog 50% links, 70% rechts; nu zat ik op 30 resp 50.
De oogarts was not amused (ik al weken niet), maar ze snapte ook niet wat de oorzaak kon zijn. Met mijn medicijnen ben ik inmiddels bijna een maand gestopt.
30 September een afspraak bij de optometrist. Een superspecialist, noemde de oogarts die. We zullen zien.

Voor het eerst in twee weken weer gesport, met een spierkracht als was het de eerste keer in mijn leven.
Voor het eerst in twee weken weer yoghurt gegeten zonder te kokhalzen. Drie potten biogarde en drie pakken yoghurt kon ik weggooien. Evenals een pakje roggebrood, heel veel groente, heel veel fruit. Maar we eten weer.
Voor het eerst in twee weken weer werken, straks.
Vanaf vanmiddag weer elke dag alleen naar buiten, stukjes fietsen. Als was het de eerste keer in mijn leven.

Er kan een hoop kapot gaan in twee weken.


is de oogarts wel op de hoogte van je eetgewoontes? kan verband met elkaar hebben
suus - 24 augustus 2004 - 08:36

Weinig eten kan inderdaad verband houden met je oogzwakte.

Zicht op 30%, is het dan donker, of vaag? Want ik kan mijn bril afzetten, en dan heb ik misschien een idee van waar jij bent. Met mijn 8px blur, zeg maar.
Willem () (URL) - 24 augustus 2004 - 10:53

@suus: mijn eetgewoontes..? Het is niet mijn gewoonte om weinig te eten hoor. Maar de laatste twee weken was ik zo duizelig en misselijk dat ik geen hap naar binnen kreeg, anders dan appelmoes en vruchtensap.
De oogproblemen zijn inmiddels al 3 maanden bezig (sinds http://puckspodium.com/pivot/entry.php?i.. ), die staan los van de afgelopen 2 weken.

@Willem: alles is vaag. Ik lijk goed te zien, als ik vluchtig om me heen kijk en 'het er niet toe doet' merk ik het niet, tot het om details gaat. Ik zie gewoon dat jongetje met blond piekhaar en blauw jasje op groene fiets, maar zijn gezicht zie ik op afstand van 2 meter niet. En lezen gaat ook alleen van heel dichtbij. Hele grote gitzwarte letters op 1,5 meter afstand zijn ineens zachtgrijze wolkjes.
Puck (URL) - 24 augustus 2004 - 12:17

zonder je angstig te willen maken:
zoek eens op macular pucker. (sorry, het heet echt zo).
mrs clockwise - 24 augustus 2004 - 14:08

@mrs clockwise: dat heb ik niet hoor. Daar lijken mijn klachten niets op. Dat heb ik niet.
(aldus sprak zij bezwerend..)
Puck (URL) - 24 augustus 2004 - 14:11

gelukkig.
mrs clockwise - 24 augustus 2004 - 14:46

Grappig hoe dezelfde woorden in een ander land iets heel anders aanduiden. Hier in Canada is een optometrist 'slechts' een veredelde opticien: je laat er je ogen testen om je brilsterkte te bepalen. Is er iets mis, dan sturen ze je door naar de oogarts, en die heet hier ophthalmologist. Wat dan weer een van de mooiste woorden is die ik de laatste tijd ben tegengekomen.
Ms. B (URL) - 24 augustus 2004 - 16:44

@Ms B: volgens mij heb je ze in soorten, die optometristen. Ik zag een optometrist namelijk ook altijd als een veredelde opticien. Eentje die net iets langer had gestudeerd, maar meer ook niet. Maar de assistente in het oogziekenhuis verzekerde me dat de optometrist veel grondiger onderzoek kon doen, meer tijd en aandacht heeft dan de oogarts, en betere apparatuur.
Puck (URL) - 24 augustus 2004 - 17:15

Inderdaad, Puck. Een optometrist is gespecialiseerd in oogmetingen (ahum, dat zegt het woord eigenlijk al), terwijl een oogarts is gespecialiseerd in oogziekten en afwijkingen. De precieze maat van een afwijking kan beter (want goedkoper) worden gemeten door de optometrist, die in ieder geval meer gestudeerd heeft en duurdere apparatuur heeft dan een opticien. Ik heb met alledrie de afgelopen jaren veel contact gehad, tot ik uiteindelijk besloot om mijn ogen te laten laseren afgelopen januari. Mijn leven is - dat meen ik oprecht - absoluut veranderd sindsdien. Dat zal voor jou vermoedelijk geen optie zijn.
Marvel (URL) - 24 augustus 2004 - 17:34

56 euro! Wow ik moest 185 neer leggen voor een COMPAQ voedingkje...
Michel () (URL) - 24 augustus 2004 - 21:20

Kuch. Mijn vader is gewoon allebei. Opticien én optometrist. Maar géén oogarts, hij mag dus géén (ziekte-)diagnoses stellen!
Sabine - 24 augustus 2004 - 23:20

Ik haat Sabine.
frans - 25 augustus 2004 - 05:35

Ik haat mensen die mensen haten! (of is dat weer een beetje te ver gezocht)
Michel () (URL) - 25 augustus 2004 - 19:11

ik zie dat jongetje met blond piekhaar, blauw jasje en een groene fiets...en dan blijkt het van dichtbij een vrouw te zijn die mijn schoonmoeder had kunnen zijn.
Overigens heeft mijn schoonmoeder blond piekhaar
heidi () (URL) - 26 augustus 2004 - 21:50

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.