Terug naar huis « Gibberish   » 'SCEN - betekenis'

donderdag 10 februari 2005 - 08:02
Standby

De afgelopen week heb ik me meermaals (? germanisme ?) afgevraagd hoe dat nou eigenlijk zit, met buiktoestanden. Of leeglopen een algehele reset inhoudt; en of je daarna weer stapje voor stapje moet wennen aan alle voedingswaar die je normaal gesproken nuttigde. Of je darmen opnieuw kennis moeten maken met het fenomeen zuivel, met vetten, met groente en fruit.
Je wordt doodgegooid met fijne voorlichting over darmflora - wordt zo'n ecosysteempje bij buikloop volledig met de grond gelijk gemaakt, en moet je dan weer opnieuw gaan beplanten, en 'voorzichtig, niet betreden'?

Het blijkt het tegendeel. Niks reset. Gewoon restart.
De dag dat de darmen weer werken gaan ze ervanuit dat ze hun dagelijkse portie meerzadenbrood, zilvervliesrijst, bio-tomatensoep, allerhande groenvoer en bakken zoetstof krijgen. Zo niet, dan raken ze pas echt de kluts kwijt. En doen er perplex het zwijgen toe.


Net twee dagen Disneyland, met bijbehorende voedingspatroon. I here ya! Ben nog in de reboot...
Fluox (URL) - 10 februari 2005 - 10:27

Ik merk het eigenlijk altijd vanzelf wel. Als de boel van streek is, heb ik ook alleen maar trek in appelsap en beschuit. Op het moment dat ik trek krijg in een fijne portie vette shoarma, verklaar ik mezelf dan ook prompt beter en neem dat gewoon. Is nog nooit misgegaan.
lijn (URL) - 10 februari 2005 - 11:18

Darmen zijn net ADHD-ers... Ze willen continu bewegen.. En bewegen doen ze vooral van 'vezels, vitamimes, mineralen' (zingen he, dit stuk)
Fam () - 10 februari 2005 - 14:07

Hoe delicaat jij een ranzig onderwerp weet te bespreken ......... ;)
heidi () (URL) - 11 februari 2005 - 07:20

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.