Terug naar huis « Inzicht   » Dumb Blonde Country

vrijdag 25 maart 2005 - 16:25
Schiavo (2)

‘Rechter verwerpt nieuw verzoek ouders Schiavo’

Moet u ook zo grinniken, bij elk bericht over wéér een mislukte rechtzaak van Pa en Ma Schiavo..?


Ik vind het wel moeilijk hoor. Ik kan me zo van beide kanten voorstellen hoe ze zich voelen. De familie klampt zich vast aan ieder levensteken wat ze krijgen van hun dochter/zus etc, haar man wil haar niet laten lijden. Er is allebei wat voor te zeggen. Maar binnenkort is het afgelopen, en hebben ze haar een langzame dood gegeven. Dat vind ik niets om trots op te zijn, om iemand op zo'n manier dood te laten gaan. Geef dan een overdosis morfine, en laat haar wegglijden in een nog diepere slaap waar ze nooit meer uitkomt. Uithongeren is bruut.
Agnes (URL) - 25 maart 2005 - 17:17

Versterven vind ik een walgelijke, indirecte, hypocriete manier van wat feitelijk euthanasie is. Er is niets eu (=goed) aan; het is alleen maar lafhartig en wreed.
Maar zeker in Amerika heb je weinig andere mogelijkheden; ik geloof zelfs dat euthanasie in elke staat behalve Oregon illegaal is.

Ik moet ook niet grinniken om de wijze van sterven.
Wat ik grappig vind is dat Bush en consorten zich op hun gewone hysterische wijze op deze zaak hebben gestort, maar dat het uiteindelijk niets uitmaakt. De zaak loopt al jaren, alle gerechtshoven zijn afgelopen, en ook na al het drama rond noodwet blijven ze gewoon stoicijns 'Nee' tegen de ouders zeggen.
Geeft me iets van hoop in het Amerikaanse rechtssysteem. Ze laten zich in elk geval minder makkelijk beinvloeden dan ik had gevreesd.
Puck - 25 maart 2005 - 17:28

'Uithongeren' is zo'n wreed woord, zeker als je weet dat de vrouw bijna zeker niets meer voelt (dus ook geen honger of pijngevoelens). En 'just in case' geven ze haar pijnstillers. Actieve euthanasie is nu eenmaal niet mogelijk in die situatie, hoe erg het ook is voor de familie.
jessie (URL) - 26 maart 2005 - 00:07

@Jessie
Versterven = uithongeren waardoor het éne woord niks wreder kan zijn dan het andere.
De troost van pijnstiller voor just in case maakt het gehele proces niet korter of meer acceptabel.
Actieve euthanasie is niet mogelijk omdat het niet wordt toegestaan, daarmee wordt het versterven nog niet direct een goed alternatief.
Actiereactie (URL) - 26 maart 2005 - 10:17

De grootste onzin is dat versterven pijnloos zou zijn...
Het is een vreselijke, enge toestand, ook al ben je er met je bewustzijn niet helemaal of helemaal niet bij.....
heidi (URL) - 07 april 2005 - 03:02

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.