Terug naar huis « Uit de kast   » Puur natuur, een leve…

zaterdag 15 december 2001 - 01:51
Het prikt, het jeukt..

Ik heb vandaag mijn webruimte een beetje opgeruimd. Moet ook gebeuren, in elk geval wel als je bijna 35Mb blijkt te hebben volgegooid en slechts fractie daarvan door je log wordt ingenomen.
File-tjes weggegooid of verplaatst; en daarbij op al mijn layout-probeersels gestuit.
En nu heb ik weer omkatkriebels. Nu al weer; terwijl ik mijn huidige herfstblaadjes nog maar pas heb.
Oranje is niet mijn kleur. Bruintinten in het algemeen niet. Ik wil weer naar blauw terug. Of paars. Of iets fuchsia-achtigs, hoewel dat wat druk is.
Of gewoon heerlijk wit.

Ik ben stervensjaloers op de 'witte ontwerpers' onder de loggers.
Hinke, ActieReactie, Martijn, Arnoud, Luuk, Frédéric: zelfs als ze niets interessants meer te melden hadden zou ik elke dag gaan kijken. Zo mooi, zo rustig; echt een verademing. En door mij absoluut niet te evenaren, dus ik begin er maar niet eens aan.
Ik weet nog niet of ik ook echt ga omkatten hoor.
Ik vind eigenlijk dat ik maar eens streng tegen mezelf moet zijn: tevreden zijn met wat ik heb, niet zo snel verveeld zijn etc.

Ik kijk het nog even aan. Ik zal nog eens al mijn eerdere halfslachtige ontwerppogingen bestuderen (waarvan dit de nieuwste, simpelste en eigenlijk meest vertrouwde is).
En dan merkt u tzt wel wat ik heb besloten..


Ik houd ook niet van bruin, maar ehm .. nou ja, ik vind de huidige gewoon lekker rustig :)
Hoewel ik je experimentele blauw ook wel mooi vond .. maar `t is jouw log, ik kijk alleen :)
Gambit () (URL) - 15 december 2001 - 06:37

Ik deel je zorgen, het blijft tobben.

Maar misschien hebben we mazzel en gaat het uiteindelijk toch om datgene wat we te melden hebben.
Ini (URL) - 15 december 2001 - 08:11

Dan denk ik eerst 'wit' is misschien toch een optie. Even later ben ik het eens met de opmerking van Ini. En tenslotte ook weer niet helemaal. Ooit ben ik gewoon begonnen in de speeltuin die internet heet. Webloggen vind ik gewoon het leukste spelletje. Dat we (de webloggers) het zelf leuk en mooi (genoeg) vinden is voldoende. Dus, vind je het niet mooi genoeg? Geef dan lekker toe aan die kriebels en ben eens zo brutaal om toch iets wits te proberen!
JoG - 15 december 2001 - 10:45

Ik ben ook jaloers op die witte logjes. En ook op al die mooie buttons en sub-sitejes. Ik heb me er al bij neergelegd dat me dat niet gaat lukken en dat ik het moet doen met mijn wat groezelig geheel. En dat ik mischien zelf niet zo'n ordelijk persoon ben. Maar mocht je ooit besluiten hier een soort 'kermis-schiettent'-achtige toestand van te maken: dan lees ik wel tussen het knalroze, groen en goud door. No problemos.
odette () (URL) - 15 december 2001 - 11:43

Ik ben eerlijk gezegd heel tevreden over je layout. Natuurlijk moet je zelf wel tevreden zijn, maar van mij mag 'ie zo blijven.
Luuk (URL) - 15 december 2001 - 13:24

ik voeg me bij Luuk.
ik heb het juist NIET op witte layouts.
die zijn zo hard op de ogen, too high contrast,
teveel röntgen, eerder kanker door al die straling (als je geen TFT screen hebt).
zwarte letters op wit, het is alleen maar omdat het op papier en in boeken druktechnisch de makkelijkste weg was dat men daar nu zo aan gewend is. maar rustig voor de ogen is die combi niet, volgens mij.
zwarte letters op grijs, en zelfs witte letters op zwart is al rustiger, en van veel grotere afstand te lezen. biol-rug research heeft dat laatste aangetoond.
#FFDC00 en #DCFF00 op #000000 waren met afstand de winnaars in leesbaarheid van veraf, als ik het me goed herinner.
dat is waarom ik dat ben gaan gebruiken.

heb het hier al eerder over gehad geloof ik,
en ik heb nooit begrepen waarom de resultaten
niet op het web zijn gepubliceerd, want het betreft notabene nederlands onderzoek.
ik las het in de krant, ergens rond 1993 ofzo.
JulT (URL) - 15 december 2001 - 14:36

Wit ... 'too high contrast' ... Dat gevoel heb ik er zelf ook een beetje bij. Alsof je in de zon kijkt ;-)
JoG - 15 december 2001 - 16:47

Ik vind een witte achtergrond ook niet echt mooi nee. :)
Luuk (URL) - 15 december 2001 - 20:07

als weblog leeflog is, zoals bij jou, dan vind ik wit koel, zelfs kil. Technisch is wit prachtig - zal ik niks van zeggen- maar het kan ook akelig nietszeggend zijn.
Bij Hinke is het prachtig omdat zij geraffineerd met wit speelt door er een wit eitje op te zetten, of een wit glaasje melk. Daardoor geeft zij haar wit een functie.
Als je een goed kleurgevoel hebt zoals jij dan is het ook zonde daar niets mee te doen.
elisa (URL) - 15 december 2001 - 23:51

Omdat ik de eer had hier genoemd te worden in het rijtje 'witte ontwerpers' mag ik ook wat zeggen ;-)
Allereerst: niet jaloers zijn, jouw log is zeer goed te lezen. Qua inhoud natuurlijk vooral, maar ook door de kleurstelling en het gebruikte lettertype. Ook ben je zo slim geweest om de regelspatie wat ruimer te nemen. Dat scheelt meteen een slok op een borrel wanneer het om leesbaarheid gaat.
Voor het overige is het een kwestie van smaak. Zoals ik op mijn eigen site aangeef is lezen van een beeldscherm sowieso een lastige zaak. Ik lees dan ook alleen ieders log vanaf het comfortabele TFT scherm van mijn notebook.
Ik ben het niet eens met de 'wetenschappelijke benadering' van JulT. Ik kan me best voorstellen dat iemand niet gecharmeerd is van een witte achtergrond. Hoewel JulT in mijn favo-lijstje staat vind ik zijn log moeilijk te lezen. Lichte letters op donkere achtergrond zijn erger dan andersom. Ging dat onderzoek niet toevallig over verkeersborden? ;-)
Luuk en Hinke vind ik persoonlijk voorbeelden van goed ontwerp en goede leesbaarheid. En ook hier wordt gebruik gemaakt van meer wit tussen de regels en een schreefloos lettertype. Kijk maar eens hoe klein het corps is, maar toch leesbaar!
Mij is opgevallen dat juist die times roman een crime is voor de leesbaarheid op een beeldscherm. En bovendien heel lelijk.
Dus Puck: ALS je iets verandert, zoek het dan letterlijk in de marges, want iets donkerder zijkanten met een lichtere kolom in het midden werken naar mijn smaak juist heel goed. Dat zet de focus op je tekst en in de ooghoeken blijft het 'rustig'.
Met Elisa ben ik het eens dat Hinke absoluut een prachtig ontwerp heeft. Maar wit is niet koel en kil, eerder sereen. Waarom vinden wij sneeuw toch altijd zo gezellig? ;-)
Groeten!
arnoud (URL) - 16 december 2001 - 01:59

Als ik jou was, zou ik het zo houden. Het straalt een stuk warmte uit en dat past bij je teksten...
Ta-es () - 20 december 2001 - 15:26

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.