Terug naar huis « Het prikt, het jeukt.…   » Deo-drinken

zaterdag 15 december 2001 - 17:25
Puur natuur, een leven lang vies..

In de reformzaak:
"ja mevrouw, ons waspoeder maakt nou eenmaal wat minder goed schoon dan die chemische troep die je bij de supermarkt koopt. Maar het is wel beter voor het milieu, en bedenkt u eens wat u nou liever heeft, voor u zelf of uw nageslacht: kort schoon leven, of heel lang vies leven?"

Het spijt me zeer; maar als je het zo brengt ren ik nu nog naar de C1000 om de hele voorraad Omo ("wast door en door schoon, niet duur..") op te kopen.


Als geregelde bezoeker van biologische-dynamische winkels en meer van dergelijke ongein ontkom ik bij vertek maar zelden aan het gevoel dat ik zojuist de ecomaffia onvlucht ben. Angst doet de centjes rollen, goede argumenten al een stuk minder...
stoethaspel - 15 december 2001 - 17:57

Ach, vroeger had ik vlekken op mijn kleren omdat ik te lui was om ze te wassen. Nu heb ik vlekken op mijn kleren omdat ik inderdaad met zo'n ecomiddel was. Ik voel me er wel zo prettig bij en heb in ieder geval het gevoel dat ik mijn zoon later recht in de ogen kan kijken...
Gien (URL) - 15 december 2001 - 18:32

Sinds ik onder de papoea's heb verkeerd die zich *nooit* wassen vraag ik mij af wat beter is. Niet dat ik opteer voor de *nooit* hygiëne, maar dat overdreven gedoe waarmee wij ons gezond wanen wantrouw ik grondig. Wij wassen onszelf huidinfecties, allergieën en excemen nietwaar?
elisa (URL) - 15 december 2001 - 23:35

Gien en Elisa: tuurlijk, absoluut waar. Zeker gezien mijn eigen ervaring met allergische reacties (ik heb eens drie dagen rood en bultig rondgelopen omdat mijn buurmeisje haar nieuwste cosmetica op me had uitgeprobeerd). Maar zoals het werd gezegd, kweenie. Ik kreeg ineens een beeld voor me, van helemaal groezelig en vies en plakkerig zijn. En dat dan ook nog eens èxtra lang..
Puck - 15 december 2001 - 23:48

Ik snap best dat de uitspraak van de dame nu neit bepaald door de marketingafdeling was ingegeven.
Maar ik ben het met elisa eens: teveel hygiene, daar wordt je op den duur alleen maar vatbaarder en vatbaarder van.
Als ik zie hoe sommige kindjes bij T. in de klas worden volgestopt met vitaminepilllen want 'ohoh, als ze eens verkouden worden". Die kindjes, of beter gezegd de lichamen van die kindjes, leren zich nooit verdedigen tegen virussen. De mens heeft nu eenmaal een ingebouwd verdedigingsmechanisme dat pas werkt als het ook daadwerkelijk moet werken. Te schoon is dus zelfs niet eens gezond. Sprak mama ;-)
Gien (URL) - 16 december 2001 - 11:35

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.