Terug naar huis « WWAAAAAAAAAAAAHHHHHHH…   » Dubbel (2)

woensdag 20 juli 2005 - 10:59
Obsessief, eerder

MaPuck: ‘Papa steekt zijn hand uit als hij rechtsaf van de parkeerplaats fietst. Dat vind ik echt héél lief. Dat doe zelfs ik niet..’

(Nota bene: Rechtsaf van de parkeerplaats is een paadje waar net een hond door kan. Of een hele magere vader of een smalle fiets. Maar zeker geen groot verkeer dat gewaarschuwd moet worden voor fietsers..)


Ach, ik steek soms wel eens mijn hand uit wanneer ik met de auto de bocht om wil... het is een automatisme :-)
cockie (URL) - 20 juli 2005 - 12:42

@Cockie of juist een fietsmatisme ;)
Sabine - 20 juli 2005 - 17:06

Ja, maar, je steekt je hand niet uit om het verkeer te waarschuwen dat dezelfde kant op gaat. Dus dat er niet veel verkeer dat paadje op kan, is eigenlijk van weinig belang. Een heel ander punt is, dat je eindeloos kan discussiëren over het nut van hand uitsteken bij rechtsaf slaan, omdat een rechtsafslaande fietser, althans in Nederland, helemaal geen rijverkeer tegenkomt. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn overstekende voetgangers. Hoe dan ook, het kan nooit kwaad en ik doe het ook altijd.
henk (URL) - 20 juli 2005 - 21:41

@Henk
Eén van de enorme voordelen van het, bij rechts afslaan, je hand uitsteken is dat je als gemiddelde muts bij het plots afremmen voor het afslaan geen gejaagde AR vloekend in je nek aantreft.
Actiereactie (URL) - 21 juli 2005 - 08:57

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.