Terug naar huis « Shut up and kiss me   » Grens

woensdag 21 juni 2006 - 19:27
Automagisch

Ik was boos. Heel erg boos. Boos, kwaad, wild van drift. Zó driftig dat ik bang was te vervallen in oude gewoontes.
Dat moesten we niet hebben.

Hulpverleners passen nogal eens de elastiekjesmethode toe: een gewoon huidshoudelastiekje om je pols, en als emoties te hoog oplopen laat je het knallen.
Een op zijn minst dicutabele methode: een knallend elastiekje hurts like hell - de bedoeling van therapie lijkt me toch juist dat je leert dat jezelf pijnigen, met of zonder beschadiging, niet de oplossing is. Überhaupt geen overweging mag zijn: je lichaam is van jou, dat moet je leren liefhebben, niet kwellen.

Maar goed. De elastiekjesmethode is een algemeen erkend en goedgekeurd alternatief, en daarmee suste ik mezelf.
Alleen had ik geen elastiekjes voorhanden.
Wel een muur, en een fiets.
Als ik nou heel dicht langs die muur zou fietsen, genoeg om hem met mijn arm te raken... niet hard genoeg om kapot te gaan, maar wel voldoende pijnlijk om iets van mijn drift kwijt te raken..

Zo gezegd, zo gedaan.
Het werkte.
Het was bepaald verfrissend, de druk was van de ketel, ik werd weer wakker en was enigszins terug op aarde. En ik was nog prachtig heel en gaaf. Hooguit wat rood. Wrijfwond, brandwond - maar geen schaafwond.

Een dag later was het plekje op mijn arm nog veel roder. En het deed verrekte veel pijn.
De dag daarna was het nog veel roder.
Nog een dag later begon zich iets af te tekenen dat verdacht veel op een korstje leek. Pardon? Korstje? Maar ik was helemaal dicht, waar kwam dat korstje vandaan??
Het korstje werd een korst. Zo'n dikke harde korst, alsof ik een sliding over een grindpad had gemaakt en mijn arm daarbij half had opengereten.
Vanochtend was de korst opengebroken. Eronder een groot onstoken gat, een krater vol lava.

Mijn lichaam neemt het zelf in zelfbeschadiging wel èrg letterlijk..


Het lijkt me wel belangrijk om duidelijk te hebben, waarom je zo kwaad was. En of daar in de toekomst weer kans op is. Die ontsteking gaat wel weer over. Ja toch?
henk (URL) - 22 juni 2006 - 00:10

Ik denk dat Henk gelijk heeft, zoek uit waardoor je zo kwaad was en pak DAT dan aan. Ik ben niet zo van de elastiekjesmethode, die werkt bij mij niet hoor. Sterkte en denk vooral aan jezelf en wat JIJ wilt.
Chantal (URL) - 22 juni 2006 - 10:38

Pijn van buiten om pijn van binnen niet te voelen... Als puber beet ik heel hard in mijn hand, maar verder is het nooit gegaan. En Henk heeft gelijk... succes...
Alice (URL) - 22 juni 2006 - 20:34

Muts!

Overigens een prestatie van formaat, zo langs een muur fietsen.
lijn (URL) - 23 juni 2006 - 02:08

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.