Terug naar huis « Kwijt en rijk   » Bloedbad

zondag 07 januari 2007 - 14:01
Beestenboel

Droompjes:
  1. Ik sliep op een slaapzaal. In een ziekenhuis, misschien, of anders in een internaat. Ik kwam de zaal op en zag dat mijn pas opgemaakte bed een warboel was. Verontwaardiging en ergernis: 'wie heeft er in mijn bedje gelegen'. Ik ging weg, kwam even later terug en mijn bed was weer keurig opgemaakt. En vies. Naast het bed zat een grote walrus. Die had het bed weer rechtgetrokken, maar aan zijn kop en nek kleefde een soort vismodder, gelige stinkende smurrie. Bij het opmaken had hij zijn kop op het bed gelegd, waardoor al die troep op mijn dekbed was gekomen.

  2. We hadden een project, die ander en ik. Of misschien was het niet eens ons project, maar ontfermden wij ons erover. Er was een schaap, in embryonale fase, maar buiten de baarmoeder. Gewoon open en bloot, loslopend. Hàrd lopend. Het rende en wriemelde en schoot weg. We holden er steeds achteraan, pakten het van de grond, droegen en terug en zetten het weer neer. Toen kwam er een groot schaap. Dat klikt wel, dachten wij; een dier zal toch wel zijn soortgenoot herkennen, ook al is het een embryo? Maar het schaap herkende het beslist niet, of voelde in elk geval geen warme familieband: hij wou het embryo opeten. We moesten het beschermen, nu niet alleen tegen zijn eigen hyperactiviteit, maar ook tegen de moordlust van het grote schaap. Gelukkig groeide het beestje heel snel. Na een tijdje was het al 'een duidelijk herkenbaar volgroeider exemplaar': het was een grote blauwe Nokia geworden. Nu kon het voor zichzelf zorgen en hoefden wij er niet meer op te passen.

Ik ben een groot tegenstander van het symbolisch interpreteren van dromen.
Als iemand droomt dat hij door drie grote herdershonden wordt achtervolgd en het gevoel heeft zijn leven niet zeker te zijn, kan je best zeggen dat hij bang is voor de confrontatie met zijn eigen seksualiteit. Maar misschien is het ook handig te weten dat hij daags tevoor is aangevallen door de herdershond van de buurman.
Schaapjes in mijn dromen kan ik verklaren. Ik zie zat schaapjes; op tv, bij de kinderboerderij, in mijn eigen commentding.
Maar een walrus?? Ik kan me de dag niet heugen dat ik voor het laatst een walrus zag, al was het maar op een plaatje. Ik was eigenlijk nogal verbaasd dat ik het beest überhaupt herkende...


Dat men meestal toch zijn eigen bed opmaakt... zelfbeeld enzo.. over het embryonale schaapje dat gered moet worden is het ook beter volledig te zwijgen.
Freud - 07 januari 2007 - 15:14

hoe kwam dat bed heet?
roosje - 07 januari 2007 - 15:34

Over die walrus, heb je laatstelijk nog naar de Beatles geluisterd?
Micc - 08 januari 2007 - 08:22

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.