Terug naar huis « Clean start ending   » Averechts

maandag 05 maart 2007 - 13:17
Liturgie

Ik ging zitten zoals men altijd gaat zitten: je maakt een tijdelijk thuis. Waar kan mijn jas; waar mijn tas; waar, in mijn geval, mijn kruk? Goedemorgen mevrouw, dag meneer, hai, hallo. Wie zijn er al, hoe is vandaag de omgeving en de stoelverdeling, is het al tijd? Waar beginnen we mee?

Met eenzelfde gedachteloze vanzelfsprekendheid en nonchalance sloeg ik het - door mijzelf gemaakte - boekje open. En zag dit.

Oh fuck.

Paniekerige gedachten schoten door mijn hoofd.
Wat heb ik fout gedaan, hoe kan dit? Heb ik de tekstuitlijning op 'justify' gezet, waardoor er gaten in de tekst zijn gevallen? Maar dan zou ik dat toch wel hebben gezien - en dit is niet alleen gat, ook helemaal verkeerde, andere tekst.

Ik keek om me heen, recht in de grijnzende ogen van S.
'Mooi boekje geworden', zei hij plagerig.

Ik bladerde door het boekje. Geen één tekst klopte. Alles was stuk, verkruimeld, vreemd.
Dit was niet mijn schuld. Ik maak nogal eens typefouten, hele freudiaanse en schaamtevolle typefouten soms. Maar niet zoveel, en overal. Dit was bij de drukker foutgegaan.

De voorganger begon:
'Volgens het boekje wingen we nu Psalm 66 vers 1 en 7. Ik stel voor dat we alleen vers 1 zingen, want die andere is gewoon te moeilijk.'
En dat was het.

Het werd een vreemde dienst.


Hmm, ik moet de volgende keer maar niet meer op mijn werk je log bekijken. Ik moest namelijk heel veel moeite doen om niet in gieren uit te barsten. Hoe hebben ze dit in godsnaam (hihi) voor elkaar gekregen? En kunnen afleveren? Er staan wel heel veel G's O's en D's, daar kun je dan zelf weer wat van maken... ;)
Sabine - 05 maart 2007 - 13:38

De ellende begint vlak na "Toen de wijn bijna op was".
Geen wonder!
CasaSpider (URL) - 05 maart 2007 - 13:50

ooh.. wat erg,(al moest ik er wel om lachen) ik kan me je reactie zo goed voorstellen, ik maak zelf ook bij spec. gelegenheden, de liturgieboekjes voor onze kerk. Dan vindt ik het al erg, als ik hier en daar een spelfout vindt. Maar dit is echt om door de grond te zakken.
Mail je je tekst naar de drukkker? En dan in je tekstprogr.? (zoals word, of publisher?) Dan kan het flink fout gaan bij de drukker, omdat de versies nog wel eens verschillen. (ken ik uit ervaring, toen ik dat nog zo deed, alleen mijn drukker ging of zelf aan de weer met de tekst, of belde me op, wel zo klantvriendelijk vind ik) Je kunt dit oplossen door alles in PDF te versturen. Tja.. en als je dat al had gedaan, dan moet je die drukker maar es flink de oren wassen, belachelijk dat hij het zo drukt. Hij ziet toch ook dat het niet goed is. Maar het blijft een leuk verhaal, vooral met je voorbeeld erbij..
GdM (URL) - 05 maart 2007 - 14:08

zo'n dienst heeft toch wel wat...
roosje - 05 maart 2007 - 14:33

Vooral het 'HU HUH' had ik graag willen zingen!
Juud () - 05 maart 2007 - 16:01

juud: en vergeet het ODch erachteraan niet
charlotte (URL) - 06 maart 2007 - 10:01

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.