Terug naar huis « Schuldvraag   » Slechte mop

donderdag 08 maart 2007 - 12:31
Zorgzaam

Ik stond in de keuken en ik stikte. Ineens was de keelpastille in mijn toch al benauwde en pijnlijke keel geschoten en nu stond ik te hoesten, hijgen, piepen, kokhalzen. Terwijl de tranen over mijn wangen liepen keek ik hulpzoekend naar mijn vader, die bij het aanrecht stond.
Maar in plaats dat hij heldhaftig Heimlich toepaste en me van het snoepje verloste zei hij verstoord: 'Hè, ga eens even gewoon naar de badkamer'.

Hmpf. Mooi dat, als ik erin was gebleven, ik hem niet voor mijn begrafenis had uitgenodigd.


Oh, dat vind ik altijd van die enge momenten. Ik weet ook niet of ik Heimlich zou willen, want behalve dat wat er in je keel is geschoten, komt er ook nog vanalles uit je maag naar boven..... Ik geloof niet dat ik 't aan zou kunnen om zomaar gedwongen te worden over te geven.....
Eveline (URL) - 08 maart 2007 - 16:10

Ik ben dus zelf echt heel bang hiervoor. Wat moet je doen als je je verslikt en je bent alleen? Want als je echt voor je vaders neus paars zou aanlopen zou hij toch wel iets ondernemen, zou ik zo denken? Ik lees trouwens nooit dat iemand gestikt is doordat ie alleen was en er niemand voorhanden was om de Heimlich uit te voeren. Ligt dat aan mij of gebeurt dat op de een of andere manier nooit?
lieve () - 08 maart 2007 - 22:03

Het heeft niet veel met je maag te maken toch? Maar meer met je luchtwegen? Hmmm...

Na korte zoektocht: http://nl.wikipedia.org/wiki/Heimlichman..
Juud () - 09 maart 2007 - 01:12

"De manoeuvre moet nooit worden toegepast op slachtoffers die nog kunnen hoesten, ademen of spreken"
Gezien Uw hoesten zal Uw vader gedacht hebben zodra ik niks meer hoor ga ik wel redden en dan is die badkamer gezien de akoestiek een goede en zorgzaam gekozen plek.
@Eveline
Fobieën zijn leuk hoor maar ze moeten niet overdreven worden...
Actiereactie (URL) - 09 maart 2007 - 09:01

@ Actiereactie
Agreed, fobieën graag alleen met mate.
Els () - 09 maart 2007 - 12:46

@ Actiereactie en Els: Vreemd, mensen MET een fobie zouden deze ook graag met mate ondervinden maar hebben die keuze niet. Hou eens op met dat gezeik!
Juniper () - 11 maart 2007 - 10:36

Google eens op 'maaginhoud en Heimlich',dan zul je heel leuke waarschuwingen tegenkomen....

Wat de opmerkingen over fobieen betreft, da's nou net 't leuke, daar heb je verdomd weinig controle over.
Eveline (URL) - 11 maart 2007 - 11:54

@Juniper
Je gevoeligheid mag ook in een wat mindere mate.
Actiereactie (URL) - 11 maart 2007 - 12:30

@Juniper: Helemaal geen gezeik. Ondervinden en denken dat dat normaal is zijn twee verschillende dingen. Als ik bij een Heimlich-manoeuvre het risico loop over te geven is dat voor mij reden om er niet aan te willen, levensreddend of niet; maar tegelijk denk ik precies wat Actiereactie zegt: 'Fobieën zijn leuk, maar ze moeten niet overdreven worden'. Doodgaan verkiezen boven overgeven is complete waanzin. Fobieën zijn leuk, maar een beetje zelfkritiek en realisme is wel belangrijk. Een fobie hebben is geen lifestyle die verdedigd moet worden.
Puck - 11 maart 2007 - 13:19

Even voor alle duidelijkheid: natuurlijk verkies ik doodgaan niet boven overgeven. Ik wilde met mijn reactie aangeven dat een Heimlich-manoeuvre onschuldig klinkt op papier, maar dat 't in praktijk een stuk smeriger is.
Eveline (URL) - 12 maart 2007 - 14:09

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.