Terug naar huis « Spinsels   » Overdreven

donderdag 19 april 2007 - 12:50
Tenminste

Coca Cola. Light. Houdbaar tot ‘03avr07’. Zou die nog te drinken zijn? En hoe merk je aan Cola dat ’ie bedorven is?


Ik denk niet dat cola light bedorven raakt, ik denk hooguit dat-ie wat minder lekker wordt. Ik ben zelf ook erg voorzichtig met etenswaren die 'over de datum' zijn, maar volgens mij zou ik deze cola gewoon proberen.
Eva - 19 april 2007 - 13:37

Spullen die maandenlang houdbaar zijn, bederven niet (niet in de zin van: rotten, bacterien/schimmels & dat soort wezentjes). Wel kan de smaak achteruit gaan omdat een en ander van de ingrediënten uit elkaar valt. Dit is meestal gestimuleerd door warmte of zonlicht. Die houdbaarheidsdatum is een soort "worst case" garantie dat als je je cola nogal rottig bewaart (in warmte of zon bv) dat ie dan toch nog smaakt op die datum. Als je je cola beter behandelt (in donker en niet te warm) dan blijft de smaak veel langer goed dan die datum. Ziek zul je er zowiezo niet van worden, dus gewoon proberen en als je het nog steeds lekker vindt, gewoon drinken.
winnie - 20 april 2007 - 07:13

Vriendlief werkt voor Tesco (distributie) en hij verzekert me ervan dat de houdbaarheidsdatum aan de krappe kant is. Dat wil zeggen; het kan best wat gerekt worden. Met voedsel dat werkelijk kan bederven, zoals melkproducten (maar die neem je sowieso niet heb ik begrepen), salades, vlees, zul je wat voorzichtiger moeten zijn, maar ook dan maakt een dag of wat geen verschil.

In dit geval denk ik dat de cola nog steeds goed is, maar dat als je het over een maandje nog eens zou proberen wellicht de smaak wat minder is.
Eveline (URL) - 20 april 2007 - 13:45

De houdbaarheidsdatum van mijn cola is al drie maanden verstreken, hij smaakt nog goed, zou deze nog goed zijn om op te drinken!!
John () - 24 juli 2008 - 19:24

Ik heb een fles cola een week geleden gekocht en toen ik hem net open maakte en 2 slokken dronk smaakte het vreemd. Was coca cola light. Kan zoiets bederven en is het erg slecht om er van gedronken te hebben?
Willemijn - 29 oktober 2012 - 13:19

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.