Terug naar huis « Verloren zaak   » Like a marble in a sh…

maandag 14 mei 2007 - 13:27
Vals

Na het invullen van de Orgaandonatie-poll kwam ik in het reactievenstertje terecht. Waarin onder andere deze reactie, van een mevrouw die tegen orgaandonatie is:
Als over een tijd onze ziekteindustrie die NIET is geinteresseerd in gezondheid gaat afbrokkelen zal er vanzelf minder behoefte ontstaan aan organen. Orgaandonatie is gebaseerd op valse voorlichting.

Kan iemand me uitleggen wat deze dame in vredesnaam bedoeld...?


Wat deze dame bedoeld blijft gissen, tenzij je het haar zelf vraagt. Het zou kunnen dat ze bedoeld dat het medisch gezien steeds onacceptabeler lijkt te worden dat mensen dood gaan doordat delen van hun lichaam kapot gaan. Maar dat weet ik natuurlijk niet, het is inderdaad een wat ondoorzichtige reactie.

Daarbij; ik lees je blog vandaag voor het eerst en ben geinteresseerd. Je schrijft erg beeldend en dat is voor mij zowel herkenbaar als interessant. Dus ik blijf voorlopig nog even lezen.

Groet,
Tat
Tat (URL) - 14 mei 2007 - 15:13

Mijn gok zou zijn dat ze uit de spirituele hoek komt en denkt dat gezondheid iets is dat je alleen maar bereikt door je aan interessante dieten te houden, kruidentheen te drinken en elkaar massaal in te stralen en NIET door 'reguliere' behandelmethoden (want die maken niet gezond die verdoezelen kwalen, ofzo). Ze zal dan wellicht denken dat ergens rond 2012 de meeste mensen er zo over denken.
Vermoeden wordt versterkt door de vaagheid van haar reactie.

Maar het blijft een gok.
Liesan - 14 mei 2007 - 15:41

Volgens mij doelt ze op de winsten die bedrijven in de zorg maken. Dat ze niet in eerste instantie naar gezondheid, maar naar winst kijken en zoals met veel grote, winststrevende bedrijven zal het daar ook wel heibel gaan worden. Dan moet alles weer opnieuw worden opgebouwd. Dat is wat ik eruit haal! Maar wat ze werkelijk bedoelt zou ik niet durven zeggen!
Puckspace (URL) - 14 mei 2007 - 16:24

Volgens mij bedoelt ze drie dingen:
1.De gezondheidszorg is beneden alle peil.
2.De zorgindustrie is alleen geinteresseerd in winst maken.
3.Dat ze negatieve c.q. slechte ervaring(en) heeft met de gezondheidszorg.
Rickll (URL) - 14 mei 2007 - 17:36

Waarschijnlijk probeert ze heel omslachtig haar eigen donor-orgaan-angst te verantwoorden in een tekst die alle kanten op kan. Er zullen altijd nierpatientjes geboren blijven worden. Ongeacht veranderingen in de ziekteindustrie.
Inge (URL) - 15 mei 2007 - 08:26

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.