Terug naar huis « Vals   » Onbekend

dinsdag 15 mei 2007 - 14:38
Like a marble in a shoebox

Oh ja. Dàt wu ik opzoeken. Bedenk ik me pas na een uur zinloos heen en weer geklik.

Ik heb geen zin.
Ik weet niet eens waarin niet. In niks niet. En nee: dubbele ontkenning is geen bevestiging, het komt voort uit, en beschrijft, een algemeen koppige, kinderlijk humeurige bui.
En tegelijk is dat ook weer niet zo; want koppig kinderlijk humeurig is een behoorlijk aanwezige, heftige en actieve toestand.
Terwijl ik mijn stemming toch eerder als 'mat' zou omschrijven. Mat-vlak met wat toefjes moe, down en, gek genoeg, tevreden.
Tevreden vanwege de strakblauwe lucht, het lentebriesje en de stralende zon.
Ik kreeg mail van Vh-MijnVrouw, met de mededeling dat het haar prima gaat, maar 'dat het alleen niet aldoor moest regenen'. Regenen. Raar meisje.

Maar om even terug te komen op mijn zoekacties: behalve de knikker in de schoenendoos en 'Het verdwenen plakboek' (Kinderboekenweekgeschenk, 1976) staat ook in de marge van mijn tv-gids: M.O.T.
Heeft iets te maken met huizen en 'survey' enzo. Onderdeel van het programma to Buy Or Not To Buy, vlak voor de test drive.
Ik vraag me al tijden af wat dat M.O.T. nou precies betekent, maar ik kan het niet vinden. Of, nou ja: de eerste 30 Google-resultaten geven geen duidelijkheid, en daarna heb ik geen zin meer. Ik zei al: moe, mat, vlak.

Dus. Aan u de eer.
Enig idee waar M.O.T. voor staat?


Wikipedia: The Ministry of Transport test (more usually: MOT - pronounced by spelling out the letters).
Niet zo gek dat je het niet kon vinden! Ik zie het programma ook regelmatig en kwam er net bij het zoeken pas achter dat ze (als analogie?) autotermen gebruiken (test drive!). M.O.T. is dus de Britse versie van een APK-keuring.
Sabine - 15 mei 2007 - 15:26

Ohja, dat zinloze heen en weer geklik, was dat 'wilfen'? Of wist je het bij voorbaat al niet meer?
Wikipedia (ik houd van Wiki!): De term 'wilfen' (Engels: wilfing) komt van What was I looking for. Uit onderzoek blijkt dat zo'n tweederde van de internetters met regelmaat aan het wilfen is. Dit fenomeen houdt in dat de internetbezoeker in zijn zoektocht naar informatie dusdanig wordt afgeleid dat hij uiteindelijk heel andere informatie vindt dan waar hij naar op zoek was.
Sabine - 15 mei 2007 - 15:30

Meldpunt Ongebruikelijke Transacties
CasaSpider () (URL) - 15 mei 2007 - 15:47

Naar wicht!
Actiereactie (URL) - 15 mei 2007 - 17:07

Was net een heel antwoord aan 't tikken en toen pas zag ik dat Sabine alles al had gezegd. Alleen hoefde ik 't niet op te zoeken, maar kon 't gewoon aan vriendlief vragen.
Eveline (URL) - 15 mei 2007 - 19:18

als het aan de kust niet regent, regent het elders misschien wel bakstenen...
roosje - 16 mei 2007 - 10:16

Mooi Op Tijd.
Pieke () (URL) - 16 mei 2007 - 15:54

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.