Terug naar huis « Schuld   » Coulda, woulda, shoul…

woensdag 29 augustus 2007 - 05:41
Laag water

Ga ik naar de wc, water weg.
En dan niet het water in de stortbak, maar het water in de pot zelf. In zijn voet, zeg maar; het gat wat bij ieder ander gezin en bij elk openbaar toilet altijd prachtig blank is maar bij ons vol kalksteen zit. Die kalk, die stond nu droog. Heel raar gezicht.

Maar nou weet ik niet waarom, of wat, of hoe. Zit er een lek ergens? Zit er een verzopen speelgoedbeest in het riool, dat zijn hele stoffen lijfje vol met ons wc-water heeft gezogen? Zit er een ècht beest in het riool dat excessief veel dorst heeft? Een diabetische rat? Is het een pot-eb die voorafgaat aan een pot-vloed, en moet ik nu vast doeken gaan neerleggen?

Vragen, vragen, vragen....

Veel te vroeg voor zoveel vragen.

Ik heb doorgetrokken en toen stond het water weer gewoon zoals het hoort.

Alle vragen overbodig gemaakt.


Nee hoor Puck, dat er nu water in de pot staat zoals het hoort, doet niets af aan het feit dat hij daarvoor droog stond.
De vragen blijven dus gewoon staan en ik zou er nog maar eens goed over nadenken als ik jou was.
Joop (URL) - 29 augustus 2007 - 07:54

Ik heb een theorietje: Toiletpapier kan functioneren als (een soort) hevel. Stel nu dat over de bult die voorkómt dat het water onder in je toiletpot het riool in stroomt, een stuk toiletpapier is blijven hangen, dat aan de ene kant water heeft opgezogen en het aan de rioolkant weer heeft laten lopen.. Dan wordt na verloop van tijd de voet van je toilet drooggelegd.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je toiletpot gewoon lek is.. Niet te hopen.
Patrick () - 29 augustus 2007 - 14:42

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.