Terug naar huis « Dwang   » Zeepkist. Je.

zondag 04 mei 2008 - 22:16
Herdenking

Misschien is het de leeftijd. Word ik steeds sentimenteler. Mijn vader heeft het ook; die heeft onlangs mijn moeder bekend dat hij steeds vaker huilt.
Nou ben ik geen 73, maar misschien is zijn sentimentalisatie besmettelijk.
Misschien is het de leeftijd. Zie ik steeds overal meer verbanden; zie ik de zaken scherper, voel ik ze daardoor dieper en heftiger.
Misschien is het de leeftijd. Word ik juist steeds onechter. Jaren van sluiers, van opgelegde emoties. Geschokt zijn omdat-het-hoort - en zo op een gegeven moment niet meer weten wat van die gevoelens waar en eigen is en wat 'maatschappelijk verantwoord' en feitelijk theater.
Misschien is het niet de leeftijd, maar ben ik gewoon moe. Of word ik langzaamaan steeds depressiever, haast onmerkbaar tot in de almaar groeiende brij van verdriet wordt geroerd.

Hoe het ook zij, wat het ook is: 4 Mei grijpt me telkens meer aan.


nee hoor puck, het ligt niet aan jou: het komt doordat 4 mei steeds zwarter wordt... (terwijl je dat op begrafenissen gelukkig steeds minder ziet)
roosje - 06 mei 2008 - 11:13

Misschien kom je steeds meer in contact met de emotionele doos in jou? ;)
Judith () (URL) - 07 mei 2008 - 00:50

Ik vind het ook verschrikkelijk zielig. Denk vaak aan Anne Frank en al die anderen die alleen maar dood gingen omdat ze een ander geloof hadden. Ik heb een boek gelezen, de titel ben ik even kwijt, maar het ging over de 2e wereldoorlog. Daarin werd op een eenvoudige manier beschreven wat er allemaal in die tijd gebeurde met de Joden. Ook lieten ze cijfers zien: in 1 kamp overleefden maar 2 mensen. 2!!!!!!!!!! Dat is toch onvoorstelbaar.
Ik kan mij heel goed voorstellen dat het je aangrijpt. We moeten elk jaar blijven herdenken en vieren opdat we nooooooooooooooooooit vergeten wat er met die arme mensen gebeurde puur en alleen maar omdat ze Joods, gehandicapt etc waren, zodat het hopelijk nooit meer kan gebeuren.
Nancy (URL) - 08 mei 2008 - 06:54

Hoi Puck,
Ik hoop dat je nog kunt genieten van het zonnetje en je niet gaat opsluiten in jezelf. Je vorige bericht is al tien dagen oud. Ik mis je.
Hou je haaks!
Groeten, Moniek
Moniek - 14 mei 2008 - 14:04

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.